top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft afgelopen nacht 29 terreurverdachten gearresteerd waarvan er 3 Hamas lid bleken


Foto IDF woordvoerder


De afgelopen nacht hebben IDF en Shin Bet in Judea en Samaria 29 gezochte personen gearresteerd waarvan er 3 lid bleken te zijn van Hamas. Ook werd er munitei en brandgevaarlijk materiaal in beslag genomen.


Bij een operatie in het vluchtelingenkamp Tulkarm vonden reserve eenheden van de IDF gebruiksklare explosieve ladingen onder en langs de wegen. Ook arresteerden de soldaten daar meer dan tien gezochte personen en lokaliseerden en vernietigden ze een observatiepost die de activiteiten van de veiligheidstroepen volgde.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens deze activiteit werden drone luchtaanvallen uitgevoerd tegen militanten die explosieven gooiden en op onze strijdkrachten schoten. Bij deze aanval werden zes terroristen geëlimineerd, waaronder vier hoge officieren die betrokken waren bij een groot aantal aanvallen op nederzettingen en IDF-troepen in de Tul Kerem-sector, en werden andere terroristen gearresteerd.


Een van de terroristen die gewond raakte bij de luchtaanval, werd door de strijders opgepakt voordat hij kon ontsnappen, en overgebracht voor verdere behandeling en onderzoek.


Foto IDF woordvoerder


Bij een operatie in de vluchtelingenkampen Deheisha en El Khader arresteerden de troepen negen gezochte personen, ondervroegen tientallen verdachten, lokaliseerden en namen ze vele wapens in beslag, explosieven met brandgevaarlijk materiaal en illegale voertuigen Tijdens de activiteit werden stenen naar de strijders gegooid, die reageerden door te schieten.


Foto IDF woordvoerder


De gezochte personen die werden gearresteerd en de in beslag genomen wapens werden voor verdere behandeling overgedragen aan de veiligheidstroepen. Geen slachtoffers onder onze strijdkrachten.


Tot nu toe zijn sinds het begin van de oorlog 1.870 gezochte personen gearresteerd in Judea en Samaria, van wie er ongeveer 1.100 banden hebben met de terroristische organisatie Hamas.


272 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page