top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft vrijdagavond 56 gezochte personen gearresteerd waaronder 2 hoge Hamas functionarissen


Foto IDF woordvoerder


Aan het einde van een uitgebreide arrestatieoperatie om terrorisme te dwarsbomen en wapens in beslag te nemen, werden vrijdagavond 56 gezochte personen gearresteerd in Judea en Samaria, van wie 25 agenten van de terroristische organisatie Hamas. En twee hoge Hamas-functionarissen werden gearresteerd in de stad Nablus en een Hamas-explosievenlaboratorium in Ezon werd vernietigd.


Gedurende de nacht opereerden de IDF-, Shin Bet- en MGB-troepen in veel centra van de Judea en Samaria om terrorisme tegen te gaan, waarbij 56 gezochte personen werden gearresteerd die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten en veel wapens in beslag werden genomen. 25 van hen zijn actief in de terroristische organisatie Hamas, waaronder twee hoge functionarissen uit de stad Nablus: Adnan Azfur, 59, een inwoner van Nablus, een Hamas-agent op leiderschapsniveau, en Ahmed Awad, 49, een inwoner van Nablus. een Hamas-agent die betrokken is bij opruiing.


Bovendien werden bij de arrestatie in het dorp Jafatlik veel wapens in beslag genomen, waaronder twee pistolen, twee M16-wapens, militaire uitrusting en munitie. Tijdens een ongeregeldheden in het gebied van Kfar Kalil in de Shomron-divisie hebben troepen een verdachte met een pistool aangehouden.


Foto IDF woordvoerder


In het dorp Azon, in het gebied van de Ephraim Brigade, vernietigden technische troepen een explosievenlaboratorium dat werd gebruikt voor de productie en opslag van explosieven en andere explosieven door Hamas-agenten. Tijdens het vertrek van de troepen uit het dorp werden stenen naar hen gegooid en de strijdmacht reageerde door in de lucht te schieten.


Foto IDF woordvoerder


Ook hebben bedrijven uit de dorpen Silwad en Bir Zeit de afgelopen dagen advertenties gepubliceerd die aanzetten tot terrorisme. Hierna ondertekende de generaal van het Centraal Commando, in overeenstemming met de wet, een bevel om de bedrijven te verzegelen. Tijdens het vertrek van de troepen uit het dorp Silwad werden stenen en flessen naar de troepen gegooid. Er was geen schade of slachtoffers.


Tot nu toe zijn er sinds het begin van de oorlog ongeveer 280 gezochte personen gearresteerd in de Divisie Judea en Samaria en de Divisie Bekaa en Emekim. 157 van hen zijn geassocieerd met de terroristische organisatie Hamas.480 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page