top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft afgelopen nacht 8 terreurverdachten opgepakt en wapens in beslag genomen


Foto IDF woordvoerder


IDF, ISA en Israëlische grenspolitie voerden vannacht terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in Judea en Samaria en hebben daarbij in totaal 8 terreurverdachten gearresteerd.


In de stad Nablus en de steden Beit Ummar en Husan hebben de troepen vier gezochte verdachten aangehouden. In de stad Hebron hebben de troepen nog een verdachte aangehouden en een airsoftgeweer, munitie en een magazijn gelokaliseerd en in beslag genomen.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens de activiteit in de stad Sa'ir gooiden verdachten stenen naar de strijdkrachten, die reageerden met middelen om de oproer te verspreiden en .22 kaliber kogels. Er werd een treffer geïdentificeerd. Tijdens de activiteiten in de stad Al-Eizarya gooiden verdachten stenen naar de strijdkrachten, die reageerden met middelen om de oproer te verspreiden. In de stad Tubas gooiden verdachten een explosief en openden het vuur op de strijdkrachten.


In het Jalazone-kamp arresteerden de troepen twee gezochte verdachten, er ontstond ter plaatse een gewelddadige rel en de troepen reageerden door in de lucht te schieten en met kogels van .22-kaliber. In de stad Beitunia werd nog een verdachte aangehouden en verdachten gooiden stenen naar de strijdkrachten, die reageerden met middelen om de oproer te verspreiden. In de stad Al-Ram gooiden verdachten stenen naar de strijdkrachten, die reageerden met middelen om de oproer te verspreiden.


Foto IDF woordvoerder


Bovendien werd er die nacht (woensdag) een rapport ontvangen over een schietpartij richting een IDF-post grenzend aan de stad Irtah. Er werden geen IDF-verwondingen gemeld en er werd geen schade aan de post toegebracht. Na huiszoekingen in de omgeving werden in de omgeving van de stad een aantal granaathulzen aangetroffen. De IDF zette een achtervolging in op de verdachten.


De gezochte verdachten en wapens werden voor verdere verwerking overgedragen aan de veiligheidstroepen. Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.

45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page