top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft afgelopen nacht 9 terreurverdachten aangehouden en wapens in beslag genomen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Ook de afgelopen nacht hebben IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie antiterreuractiviteiten uitgevoerd op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder in de steden Qarawat Bani Zeid, Al-Ram, Sanur en in de stad Hebron.


De troepen opereerden in het Jalazone kamp en in de stad Silwad en arresteerden drie personen die verdacht werden van terroristische activiteiten.


Tijdens de activiteit in het Jalazone kamp ontstond een gewelddadige rel. De relschoppers gooiden een enorme hoeveelheid stenen naar de soldaten, die reageerden met oproerverspreidingsmiddelen en .22 kaliber patronen. Er is een treffer geconstateerd.


Bovendien hebben de troepen tijdens IDF en ISA terrorismebestrijdingsactiviteiten in de stad Silwad illegale wapens gelokaliseerd en in beslag genomen, waaronder M-16 aanvalsgeweren.


Tegelijkertijd opereerden de troepen in de steden Yamun, Burqin en Ya'bad en arresteerden drie terreurverdachten.


Verder hebben IDF-soldaten twee personen aangehouden die verdacht worden van terroristische activiteiten in de stad Doha. Tijdens de activiteit van de soldaten gooiden tientallen Palestijnse relschoppers stenen en explosieven naar de soldaten, die reageerden met oproerverstrooiingsmiddelen. De veiligheidstroepen waren ook actief in de stad Surif en namen duizenden sikkels in beslag die bestemd waren voor terroristische activiteiten.


De soldaten opereerden in de stad Qarawat Bani Zeid en hielden twee gezochte verdachten aan en namen aanvullende illegale wapens in beslag.


In totaal werden negen personen 's nachts aangehouden en overgebracht naar de veiligheidstroepen voor verder verhoor.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.

30 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page