top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft bewijs dat Hamza al-Dahdouh en Mustafa Thuria terreuragenten waren

Foto via TikTok


IDF heeft Hamza al-Dahdouh en Mustafa Thuria geïdentificeerd als terreuragenten uit Gaza, het bewijs gaat hierbij.

Op 7 januari 2024 ontdekten IDF-troepen een vijandige drone nabij Rafah, een onmiddellijke bedreiging voor nabijgelegen soldaten.


Een IAF-vliegtuig werd uitgezonden om de operators van de drone aan te vallen. Vervolgens maakten Palestijnse media melding van de dood van journalisten Hamza al-Dahdouh en Mustafa Thuria tijdens deze aanval.


De IDF-inlichtingendienst heeft echter bevestigd dat beide overledenen lid waren van in Gaza gevestigde terroristische organisaties die actief betrokken waren bij aanvallen op IDF-troepen.


Voorafgaand aan de aanval voerden de twee drones uit, wat een onmiddellijke bedreiging vormde voor de IDF-troepen.

Kopie van het document met een lijst van agenten van de elektronische eenheid van de terroristische organisatie Islamitische Jihad, inclusief al-Dahdouh en zijn militaire nummer.


Mustafa Thuria, geïdentificeerd in een document gevonden door IDF-troepen in Gaza, was lid van de Gaza-stadbrigade van Hamas en diende als plaatsvervangend commandant van het al-Qadisiyyah-bataljon.


Hamza Wael al-Dahdouh is een islamitische Jihad-terrorist en was betrokken bij de terroristische activiteiten van de organisatie. Documenten gevonden door IDF-troepen in de Gazastrook onthullen zijn rol in de elektronische engineeringeenheid van de Islamitische Jihad en zijn eerdere rol als plaatsvervangend commandant in de Rocket Array van het Zeitun-bataljon.

576 weergaven0 opmerkingen
bottom of page