top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft bewijs: raket van Islamic Jihad raakte huis in Jabaliya waarbij 4 kinderen omkwamen


Op deze foto zou de raket zijn te zien die in huis in Jabaliya in sloeg. Foto via Twitter


Na de berichten over de tragische gebeurtenissen in Jabaliya, sloot de IDF een diepgaande debriefing af. Op basis van alle IDF systeemgegevens lijkt het er sterk op dat deze gebeurtenis het resultaat is van een mislukte raketaanval van de Islamitische Jihad. Op het moment van het evenement voerden we (IDF) geen activiteiten uit in Jabaliya, aldus de verklaring van de IDF.


Volgens de eerste berichten uit Gaza waren bij een Israëlische aanval in het vluchtelingenkamp Jabaliya zeven burgers omgekomen, onder wie vier kinderen. Op foto's die op sociale media circuleren, zijn zeven lijkzakken te zien.


Maar militaire functionarissen zeiden dat de Israëlische strijdkrachten de afgelopen uren geen luchtaanval in het gebied hebben uitgevoerd en dat raketdetectiesystemen de lancering van de raket hadden laten zien en vervolgens exploderen in het vluchtelingenkamp.


"Op onze radar zien we de lancering en impact en kunnen we zien dat ze faalden en zichzelf raakten", zei een woordvoerder.Een tweede functionaris voegde toe: “We hebben video’s die zonder enige twijfel bewijzen dat dit geen Israëlische aanval is. Het is ondubbelzinnig bewezen dat het een mislukte raketlancering van de Islamitische Jihad was.”

Israëlische media hebben een video uitgezonden die op sociale media is gedeeld en die naar eigen zeggen de mislukte lancering lijkt te tonen, met vermelding van de tijd en locatie waarop deze is genomen. De authenticiteit van de video kon niet onafhankelijk worden bevestigd.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De internationale woordvoerder van premier Yair Lapid, Keren Hajioff, bracht een videoverklaring uit en zei: “Vanavond hebben terroristen van de Islamitische Jihad een raket afgevuurd op Israël, die in Gaza tekortschoot, waarbij ze een Palestijns huis in de wijk Jabaliya raakten en op tragische wijze ten minste vier kinderen doodden. Er is een video die het hele ding documenteert. Er was geen Israëlische activiteit in de Gazastrook, in dat gebied of op dat moment.

“Islamitische Jihad doodt Palestijnse kinderen in Gaza. Een op de vier raketten die vanuit Gaza op Israël worden afgevuurd, landt in de Gazastrook”, voegde ze eraan toe. “De wereld zou verontwaardigd moeten zijn over deze terroristische groepering die zich richt op onschuldige Israëli's en onschuldige Gazanen vermoordt. Israël zal zich blijven verzetten tegen deze wrede terroristische organisatie – die zowel Israëli’s als Palestijnen bedreigt.”
1.122 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page