top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft commandant van de raketten eenheid van Islamic Jihad gedood


Foto IDF-woordvoerder


In een gerichte actie hebben IDF-straaljagers Ali Ghali, de commandant van de raketlanceermacht van de terroristische organisatie Islamitische Jihad in de Gazastrook gedood, die zich in een schuilplaats in Khan Yunis bevond.


Ook twee andere commandanten van de terroristische organisatie van de Islamitische Jihad, waaronder zijn broer, die met hem in het onderduikappartement bevonden, werden bij deze actie gedood.


Ghali was belast met het lanceren van raketten naar Israël, inclusief het recente spervuur ​​van raketten naar Israëlisch grondgebied.


Ghali instrueerde en nam ook deel aan het lanceren van het spervuur ​​van raketten richting Israël tijdens operaties "Guardian of the Walls" en "Breaking Dawn". Ghali was belast met alle routinematige activiteiten van de strijdmacht en bekleedde een centrale rol in de organisatie.


Documentatie van het onderduikappartement en een recente foto van Ghali:

De IDF-woordvoerder gaf een update kort na het doden van de topjihadist, die werd uitgevoerd in een gezamenlijke operatie met de Shin Bet. In de IDF-aankondiging werd hij "de commandant van de raketmacht van de Palestijnse Islamitische Jihad in de Gazastrook" genoemd.


Er werd gemeld dat Raleigh, een lid van de militaire raad van de Islamitische Jihad, verantwoordelijk was voor de processen van het richten en afvuren van raketten op het grondgebied van de staat Israël, "ook voor de laatste spervuur ​​in Operatie Shield and Arrow".


De IDF-woordvoerder verklaarde ook dat Raleigh leiding gaf aan en deelnam aan de raketaanvallen gericht op Israël in Operatie Wall Guardian, die precies twee jaar geleden begon, evenals in Operatie Dawn afgelopen augustus.


Na de aanval:

Ali Hassan Ghali, de commandant van de raketteneenheid van de Islamitische Jihad die afgelopen nacht werd gedood in een onderduikappartement in Khan Yunis, was al enige tijd in het vizier van Israël. Het lid van de militaire raad van de Islamitische Jihad speelde een "aanzienlijke rol", zoals de IDF verklaarde, in de recente raketbeschietingen - maar hij wordt al jaren beschouwd als een centrale figuur in de organisatie - en was betrokken bij haar dagelijkse activiteiten.


Volgens de Palestijnen probeerde Israël tijdens een operatie, die twee jaar geleden plaatsvond, al het hoofd van de rakettenreeks van de Islamitische Jihad uit te schakelen, maar die raakte destijds ernstig gewond en overleefde de moordaanslag op hem.


Inmiddels zijn er bijna 500 raketten op Israël afgevuurd, maar is er iets opmerkelijks gaande, namelijk na 23.55 uur woensdagavond zijn er geen raketten meer op Israël afgevuurd, terwijl er geen sprake is van een staakt het vuren en vragen velen zich af of dat te maken heeft met de dood van Ghali of dat er een andere bedoeling achter zit.
176 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Henk Vinke
Henk Vinke
May 11, 2023

Zou zijn baard er nog opgezeten hebben?

Like
bottom of page