top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft de afgelopen nacht 14 terreurverdachten aangehouden en wapens in beslag genomen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Ook de afgelopen nacht voerden IDF, ISA en Israëlische grenspolitie activiteiten uit op het gebied van terrorismebestrijding op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder de steden Bayt Sahur, Mazra'a al-Qibliya, Silwad, Jayus en de stad Hebron.


IDF-soldaten voerden terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in het noorden van Judea en Samaria en arresteerden drie gezochte personen die verdacht werden van terroristische activiteiten.


In de stad Wadi Bruqin zijn twee gezochte verdachten aangehouden en zijn wapens gevonden, waaronder drie M-16 geweren, een pistool, munitie en militair materieel. Tijdens de activiteit gooiden verdachten molotovcocktails en explosieven naar de soldaten. De soldaten reageerden met scherp op de verdachten die op hen schoten.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Bovendien werd in het Jenin kamp een gezochte persoon aangehouden die verdacht werd van terroristische activiteiten. Tijdens de contraterrorisme-activiteit werden molotovcocktails gegooid en werden schoten afgevuurd op de soldaten, die reageerden met scherp vuur.


De soldaten hebben vijf gezochte personen aangehouden die verdacht worden van terroristische activiteiten in de stad Ramallah, de steden Al-Bireh en Qatanna en het Jalazone kamp.In de stad Nablus werden twee gezochte personen aangehouden die verdacht werden van terroristische activiteiten. Tijdens de uitgang van de soldaten uit de stad gooiden Palestijnse verdachten stenen en molotovcocktails naar de troepen.


Tijdens antiterreuractiviteiten in de stad Al-'Azi gooiden een aantal verdachten blokken naar de soldaten. De soldaten reageerden met scherp op de plaats waar de blokken werden geslingerd.


Verder opereerden IDF-soldaten in de stad Bayt Rima en hielden ze een gezochte verdachte aan. Tijdens de activiteit ontstond een gewelddadige rel. De relschoppers gooiden stenen en molotovcocktails naar de soldaten, die reageerden met middelen om de rellen te verspreiden.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


In totaal zijn 14 gezochte verdachten 's nachts aangehouden.


De verdachten en de gevonden wapens zijn voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidstroepen.

48 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page