top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft de afgelopen nacht 18 terreurverdachten opgepakt en wapens in beslag genomen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Ook de afgelopen nacht voerden IDF, ISA en Israëlische grenspolitie activiteiten uit op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder de steden Al-Khader, Abu Dis, Danaba, Far'un, Al Funduq, Hirbat Abu Lahem, Turmus Aya, Dayr Dibwan en Silwad.


Vroeg in de nacht zagen IDF-soldaten twee verdachten die molotovcocktails gooiden naast de kibboets van Migdal Oz. IDF-soldaten werden ter plaatse gestuurd en hielden een verdachte aan. Bij huiszoekingen in de omgeving na aanhouding van de verdachte troffen de militairen een geïmproviseerd wapen aan. Daarnaast opereerden de soldaten in de steden Husan en al-Khadar en arresteerden ze nog twee terreurverdachten.


IDF-soldaten voerden ook terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in de steden Ni'lin en arresteerden twee gezochte terreurverdachten. De soldaten arresteerden ook een andere terroristische verdachte in de stad Nafrin.


Tegelijkertijd opereerden IDF-soldaten in de stad Katna en in de stad Bayt Nabala en arresteerden zes verdachten die gezocht werden voor terreuractiviteiten. Tijdens hun operatie in de stad Katna hebben de soldaten wapenonderdelen, wapenpatronen en munitie gevonden en in beslag genomen.


IDF-soldaten waren ook actief in de steden Al Patsil en in de stad Tubas om vijf verdachten te arresteren die gezocht werden voor terreuractiviteiten. Terwijl ze in Tubas opereerden, gooiden Palestijnen stenen, molotovcocktails en schoten op de soldaten. Als gevolg hiervan werd een IDF-voertuig geraakt.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


Een totaal van 18 personen die verdacht werden van terroristische activiteiten werden 's nachts aangehouden.


De verdachten zijn voor verdere behandeling overgedragen aan veiligheidstroepen.

58 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page