top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft de commandant van het Noord-Khan Yunis-bataljon van Hamas gedood


Foto IDF woordvoerder


IDF-soldaten hebben, gebaseerd op IDF- en ISA-inlichtingen, de commandant van het Noord-Khan Yunis-bataljon van de terroristische organisatie Hamas, Taysir Mubasher, gedood. In het verleden was hij commandant van de zeestrijdkrachten van Hamas en bekleedde hij verschillende functies in de wapenproductie.


Mubasher had uitgebreide ervaring in het leger en als commandant bij het leiden van terreuraanslagen, en hij is familie van hoge Hamas-agenten, waaronder Mohammed Deif, de opperbevelhebber van de militaire vleugel van Hamas.


Mubasher was door de jaren heen verantwoordelijk voor talloze terreuraanslagen tegen Israëlische burgers en IDF-soldaten, waaronder de terreuraanslag in "Atzmona" Mechina, waarbij vijf van de Mechina-studenten werden gedood en verscheidene anderen gewond raakten.


Bovendien blijkt uit inlichtingen, dat Mubasher de explosieven vervaardigde die gebruikt werden om in 2004 een tunnel onder een IDF-post in Gush Katif te laten ontploffen, waarbij een IDF-soldaat om het leven kwam en nog een aantal gewonden. Daarnaast leidde Mubasher de terreuraanslag op de Vered Post in 2003. en was betrokken bij de infiltratie in de stranden van Zikim tijdens Operatie "Protective Edge".


Tijdens de oorlog werden 300 raketten en mortiergranaten gelanceerd vanuit Khan Yunis richting Israëlisch grondgebied.

292 weergaven1 opmerking
bottom of page