top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft de terroristen gearresteerd die schietpartij op Karmei Tzur hebben uitgevoerd


Foto IDF-woordvoerder


Goedgekeurd voor publicatie: Tijdens een gezamenlijke terrorismebestrijdingsactiviteit hebben IDF en ISA de terroristen uit de stad Beit Ummar gearresteerd die op 22 januari 2023 de schietpartij uitvoerden in de richting van de gemeenschap van Karmei Tzur.


In minder dan een week na de schietpartij arresteerden IDF- en ISA-troepen drie 20-jarige terroristen uit de stad Beit Ummar, Muhammad Salibi, Rashed al-Zaqiq en Khabib Salibi, en brachten ze over voor ondervraging.


Tijdens het verhoor werd ontdekt dat de drie betrokken waren bij de schietpartij op de gemeenschap van Karmei Tzur en daarna met bewijsmateriaal hadden geknoeid. Een van de personen was ook betrokken bij een aantal andere incidenten waarbij hij molotovcocktails en stenen naar Israëlische voertuigen en IDF-troepen gooide.


Tegen de drie personen werden aanklachten ingediend bij de militaire rechtbank in Judea. Op verzoek van de militaire aanklager beval de militaire rechtbank de verlenging van de detentie van de personen tot het einde van de gerechtelijke procedure in deze zaak.


De IDF en ISA zullen blijven opereren om terrorisme te dwarsbomen en de veiligheid van Israël te waarborgen.

124 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page