top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft doelen in Gaza aangevallen na de 2 raketten op zaterdag richting Tel Aviv


Screenshot video van een van de aanvallen


Nadat eerder op zaterdag twee raketten vanuit Gaza voor de kust van Tel Aviv in zee terecht kwamen heeft de IDF de afgelopen nacht aanvallen op doelen in Gaza uitgevoerd.


In een verklaring zei de IDF dat: " IDF-straaljagers, helikopters en tanks een raketfabriek en militaire posten van de terreurorganisatie Hamas hebben aangevallen".Militaire posten van Hamas nabij de grens van Gaza met Israël, werden door IDF-tanks beschoten.


In de verklaring voegde de IDF eraan toe dat de reikwijdte en het type doelen die werden aangevallen een reactie is op de raketten die eerder op zaterdag vanuit Gaza op Israël werden afgevuurd en voor de kust van Tel Aviv in zee terecht kwamen.


“De terroristische organisatie Hamas is verantwoordelijk voor wat er in de Gazastrook gebeurt en draagt ​​de gevolgen van terroristische daden daar.”


Palestijnse media zeiden dat er twee raketten waren afgevuurd op Israëlische helicopters. Volgens aan Hamas gelieerde media hebben Gaza-terroristen luchtafweerraketten afgevuurd op Israëlische vliegtuigen tijdens de aanval, blijkbaar zonder schade te veroorzaken.


Een video uit Gaza toont hoe de twee raketten werden afgevuurd.In een andere video is te zien hoe een van de raketten voor de kust van Tel Aviv in zee terechtkwam.
120 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page