top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft een aantal terroristen gedood in Nablus en terreuraanslagen voorkomen


Balata-kamp in Nablus. Screenshot


De IDF en ISA hebben een aantal terroristen gedood in het Balata-kamp in de stad Nablus en daarmee terreuraanslagen in Israël tegen Israëlische burgers voorkomen


Tijdens een gezamenlijke terrorismebestrijdingsactiviteit van het IDF en de ISA in het Balatakamp raakte een IDF-vliegtuig een schuilplaats die werd gebruikt door terroristen die betrokken waren bij het plannen van dreigende terreuraanslagen tegen Israëlische burgers en militaire doelen.


Onder de terroristen die tijdens de activiteit zijn omgekomen, bevindt zich onder meer Muhammad Zahed, inwoner van het kamp, een prominente terrorist in de stad Nablus. Zahed was betrokken bij schietaanvallen in het gebied van Nabloes en plande verdere terreuractiviteiten.Een van de belangrijke terreuraanslagen waarbij hij betrokken was, omvat een schietaanval in april 2023 in Jeruzalem, waarbij twee Israëlische burgers gewond raakten.


Zahed nam deel aan de vijandige terreuractiviteiten in het Balata-kamp en richtte een terroristencel op, bestaande uit de jeugd van het kamp, die hij bewapende met explosieven en wapens voor terreuractiviteiten tegen IDF-soldaten die het kamp binnenkwamen.


In het verleden voerde hij schietaanvallen uit op IDF-soldaten, stuurde hij terroristen om terreuraanslagen uit te voeren en verzamelde hij het kamp tegen IDF-troepen. Bovendien ontving Zahed wapens en geld om terreuraanslagen tegen Israëlische burgers en soldaten te bevorderen en begon hij explosieven voor het bataljon te produceren.Bovendien hebben de strijdkrachten tijdens de gezamenlijke activiteit van de IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie in het Balatakamp een productiefaciliteit voor explosieven in het gebied ontmanteld met daarin een aantal gebruiksklare explosieven. Bovendien legde een technisch voertuig explosieven bloot die onder en aan de zijkanten van de weg verborgen waren en bedoeld waren om de strijdkrachten schade toe te brengen. Tijdens de activiteit schoten terroristen op de strijdkrachten, die reageerden met scherp vuur. Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


De IDF en ISA zullen blijven opereren om dreigingen te elimineren en agenten die betrokken zijn bij terreuraanslagen tegen Israël aan te vallen.


311 weergaven0 opmerkingen
bottom of page