top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft een fabriek voor de productie van explosieven met honderden explosieven in Jenin ontruimd


Foto IDF-woordvoerder


Tijdens gezamenlijke terrorismebestrijdingsactiviteiten van de IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie hebben IDF-soldaten een productiefaciliteit voor explosieven in het Jenin-kamp gelokaliseerd en ontruimd.


De faciliteit bevatte honderden explosieven die klaar waren voor gebruik, samen met een put die werd gebruikt om wapens te verbergen. De soldaten hebben ook portofoons en militaire uitrusting in beslag genomen. Bovendien lokaliseerden IDF-soldaten een productiefaciliteit voor explosieven met tientallen geïmproviseerde explosieven en een handleiding voor het maken van extra explosieven.


Foto IDF-woordvoerder


Er was ook een andere fabriek voor de productie van explosieven en daar werden middelen gevonden die werden gebruikt voor de productie van explosieven. De soldaten namen alle wapens in beslag.


Foto IDF-woordvoerder


Tegelijkertijd vond er tijdens contra-terroristische activiteiten om een gezochte verdachte in het gebied van de stad Jenin te arresteren, een confrontatie plaats tussen IDF-soldaten en een schutter. De soldaten reageerden met scherp en er werden treffers geïdentificeerd. Een van de schutters werd geneutraliseerd en zijn wapen werd in beslag genomen. Tijdens een andere activiteit om een gezochte verdachte aan te houden, openden de soldaten het vuur op de verdachte. Als gevolg hiervan raakte de gezochte verdachte gewond, aangehouden en overgebracht voor medische behandeling.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.

157 weergaven0 opmerkingen
bottom of page