top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft een infiltratie vanuit Libanon voorkomen (VIDEO)


Screenshot IDF video


De IDF deelt in een persbericht mee dat troepen de afgelopen nacht een infiltratiepoging vanuit Libanon in de omgeving van Metula hebben weten te voorkomen.


IDF-soldaten die op een aantal plaatsen rond Metula waren ingezet, zagen de verdachten het grenshek naderen en het doorsnijden. De soldaten opereerden om de verdachten tegen te houden volgens standaardprocedures, onder meer door op hun benen te schieten, waarna de verdachten zich terugtrokken naar Libanon.


Uit eerste onderzoek naar het incident en huiszoekingen in het gebied blijkt dat de verdachten op een georganiseerde manier handelden, voorwerpen achterlieten waarvan werd vermoed dat ze explosieven waren, en handelden op een manier die erop duidt dat ze van plan waren te infiltreren in Israëlisch grondgebied en een aanval uit te voeren in de gebied van Metula.


De verijdeling van de aanval vond plaats in de nasleep van gewelddadige rellen die gistermiddag langs het grenshek plaatsvonden.


De IDF beschouwt deze poging tot aanslag met grote ernst. IDF-troepen zijn voorbereid in het gebied en klaar om vastberaden te opereren als dat nodig is als reactie op elke poging om de Israëlische soevereiniteit te schenden.


De Libanese regering is als enige verantwoordelijk voor acties op haar grondgebied en die daaruit voortkomen, en zij zal de gevolgen dragen voor alle pogingen om Israëlische burgers te schaden.

342 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page