top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft in Judea en Samaria 29 terreurverdachten gearresteerd waarvan 5 Hamas lid bleken


Foto IDF woordvoerder


De soldaten van de IDF en de Shin Bet arresteerden zondagavond 29 gezochte personen en namen ongeveer tien wapens in beslag in Judea en Samaria en de Bekaa Vallei, vijf van de gezochte personen die werden gearresteerd behoren tot de terroristische organisatie Hamas.


Bij de operatie in de stad Qalqilya hebben de IDF-reservestrijders en de Special Forces een terroristenploeg opgerold die op onze strijdkrachten schoot.


Tijdens die operatie achtervolgden de troepen de gezochte personen, aan het einde waarvan een vuurgevecht ontstond, waarbij twee terroristen werden gedood en anderen gewond raakten.


Onder de terroristen die werden geëlimineerd bevond zich Alaa Nazal, het hoofd van de ploeg, 29 jaar oud uit Kalkilia, die onlangs verschillende terreuraanvallen uitvoerde en financiering voor zijn activiteiten ontving van terroristenhoofdkwartieren in het buitenland.

De troepen namen uit het voertuig van de terroristen een wapen van het type M-16 en patronen die door hen werden gebruikt in beslag.


IDF woordvoerder


Bovendien opereerden de strijdkrachten zondagavond in het dorp Silat a-Dahar, nadat een IDF-soldaat daar lichtgewond raakte toen gewapende mannen een explosief naar de strijdkrachten gooiden tijdens een proactieve activiteit in het dorp. Tijdens de operatie werden twee gezochte personen gearresteerd, onder wie een verdachte De strijdkrachten vonden een jachtwapen, een Carlo-geweer, munitie en een tas met ladingen.

Foto IDF woordvoerder


Bij een uitgebreide onderdrukkingsactiviteit in de stad Jenin arresteerden de strijders zes gezochte personen. Tijdens de operatie schoten en gooiden gewapende mannen explosieven naar de strijdkrachten die reageerden door te schieten.


Bij uitgebreide tegenmaatregelen in de dorpen Silwad, Jifna en het vluchtelingenkamp Jilzon werden veel wapens gelokaliseerd, waaronder een drone, lasers, twee jachtgeweren en munitie. Bij een operatie in Etzion werden negen gezochte personen gearresteerd.


IDF woordvoerder


Bovendien werden tijdens een operatie van de IDF en Shin Bet in de dorpen Tilat en Azon in drie Carlo-wapens en geïmproviseerde granaten in beslag genomen die door de terroristen werden gebruikt om de terreuraanval op Highway 5 op 11 november uit te voeren.


De gezochte personen die werden gearresteerd, werden overgebracht voor verder onderzoek door de veiligheidstroepen.


Tot nu toe zijn er sinds het begin van de oorlog ongeveer 2.150 gezochte personen gearresteerd in Judea en Samaria en de Bekaa Vallei, van wie er ongeveer 1.100 banden hebben met de terroristische organisatie Hamas.
196 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page