top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft in Judea en Samaria 33 terreurverdachten gearresteerd waarvan er 20 Hamas lid bleken


Foto IDF woordvoerder


De IDF en de Shin Bet arresteerden woensdagavond 33 gezochte personen in Judea en Samaria, waarvan 20 banden hadden met de terroristische organisatie Hamas; waaronder de Hamas terrorist die partner was bij het uitvoeren van de aanval in Hawara. waarbij Shai en Aviad Nigerkar werden vermoord.


In het dorp Dan, in de Menasha-divisie, brachten technische krachten van de IDF het huis in kaart van de terrorist Abdullah Mas'ad, geassocieerd met de terroristische organisatie Hamas, die partner was bij het uitvoeren van de aanval in Hawara, waarbij wijlen Shai en Aviad Nigarkar werden vermoord op 19.8.23


Tijdens een activiteit in het Pharoah-vluchtelingenkamp werd een sleutelfiguur van de terroristische organisatie Islamitische Jihad gearresteerd en werd een M16-wapen en andere wapens in beslag genomen.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens de activiteit werd er geschoten op de politie en werd er met molotovcocktails en explosieven gegooid. De soldaten reageerde door te schieten, waarbij treffers werden gedetecteerd.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens deze activiteit raakte een soldaat lichtgewond door een schot en werd voor verdere medische behandeling naar een ziekenhuis gebracht.


In het dorp Abu Dis van de Etzion Brigade bevond zich een pakhuis van Kotala-activisten, de studenten cel van de terroristische organisatie Hamas, die veel brandgevaarlijk materiaal bevatte dat door de strijdkrachten in beslag werd genomen.


Foto IDF woordvoerder


In de uitgebreide divisieoperatie van Benjamin om het terrorisme in de omgeving van het dorp El Muayir tegen te gaan, hebben de strijdkrachten tot nu toe tientallen verdachten ondervraagd, meer dan tien illegale voertuigen (“Mistovat”), Hamas propaganda- en opruiingsmateriaal van de terroristische organisatie en pistolen in beslag genomen.


De strijdkrachten zetten hun activiteiten nog steeds voort. Tot nu toe zijn er sinds het begin van de oorlog ruim 1.750 gezochte personen gearresteerd in de Judea en Samaria Divisie en de Bekaa en Emekim Divisie, van wie er ongeveer 1.050 banden hebben met de terroristische organisatie Hamas. .

216 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page