top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft speciale stations voor de soldaten voor verfrissing, snack, douche of telefoonreparatie


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder vandaag in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Hila Gad.


Om ervoor te zorgen dat het de IDF-soldaten en -vrouwen aan niets zal ontbreken, of het nu tijdens gevechten of tijdens een wapenstilstand is, denkt de ATL aan meer manieren om hen de meest geschikte en beste omstandigheden te bieden. We hebben gehoord over de speciale verfrissingsstations voor de strijdkrachten die de Gazastrook verlaten, met als doel de soldaten de rust te geven waar ze naar verlangen, en ze volledig fit terug te brengen voor de rest van de campagne.

Na een lange periode van gevechten in de Gazastrook en onder de schaduw van het staakt-het-vuren keerden IDF-troepen met tussenpozen en geleidelijk terug naar Israëlisch grondgebied, om hun lichaam op te frissen en hun batterijen op te vullen.


Voor dit doel heeft de Afdeling Technologie en Logistiek (ATL) speciale stations opgericht die gestationeerd zijn in elk gebied waar de mannelijke en vrouwelijke strijders van de verschillende militaire bases naartoe gaan.


"We hebben stations opgezet voor de soldaten", legt majoor Tomer uit. Op het station, zo legt hij uit, verzamelen ze ook al het materiaal dat Gaza heeft verlaten en verifiëren ze de geschiktheid ervan, of het nu in de vervangingspost zit, van onderdelen of reparaties en zowel klein als groot.


Foto IDF woordvoerder


Maar het duurdere complex is het verfrissingsstation, dat slaap-, voedsel-, medische, logistieke en zelfs naai- en was faciliteiten omvat. “Dit is een verhoogde paraatheidsruimte voor soldaten en vrouwelijke soldaten,” merkt majoor Tomer op. “We hebben tenten met airconditioning opgezet met bedden, toiletten en douches, een uitgebreid menu voor alle maaltijden, desserts zoals ijs en heerlijke pannenkoeken die ter plekke worden bereid, warme dranken en smoothies, waarbij alles de hele dag door draait."


Foto IDF woordvoerder


“In het welzijnscomplex zijn er nog veel meer verwen- en nuttige dingen”, vervolgt de Kalakh, “een station om telefoons ter plekke te repareren, kappers die speciaal kwamen voor de strijders die al meer dan een maand hun haar niet hebben laten knippen, en zelfs nagellak-gelstations voor vrouwelijke vechters." Het welzijnscomplex bracht ook spelletjes als snooker, pingpong en tafelvoetbal.


Foto IDF woordvoerder


Daarnaast heeft het Medisch Korps een eigen complex opgericht, dat medisch advies en diensten biedt aan iedereen die het nodig heeft. "Er kwamen veel artsen uit alle vakgebieden: dermatologie, orthopedie, fysiotherapie, tandheelkunde en voeding", legt majoor Tomer uit, "we hebben zelfs een busje met optometristen meegenomen, en iedereen kan een oogonderzoek ondergaan en een bril krijgen."


En natuurlijk, is het mogelijk je gevechtsuitrusting te wisselen. "Uniformen, schoenen, alles wat gescheurd of versleten is – de soldaten kunnen de oude terugbrengen en een nieuwe halen’, legt majoor Tomer uit, ‘op de plek kun je ook nieuwe winteruitrusting krijgen, zoals thermische uitrusting. kleding, tactische handschoenen en nekwarmers, en zelfs hygiëne middelen zoals handdoeken en pantoffels. We zijn tot in de kleinste details gereed."


Foto IDF woordvoerder


In het laatste complex vindt je ook een naaimachine en een mobiele wasserette. "Vier naaisters voeren reparaties, aanpassingen en alles uit wat nodig is voor uniformen en uitrusting", benadrukt Kahl, "en bij de mobiele wasserij krijg je binnen een uur alles schoon."


Foto IDF woordvoerder


Hoewel ze lange tijd niet naar huis terugkeren, is het voor de IDF in het algemeen en voor de troepen in het bijzonder belangrijk dat zij zich zo comfortabel mogelijk voelen en reservisten de gevechten kunnen voortzetten. ‘Het is zeker van belang om de soldaten binnen hun samenhangende raamwerk te houden, maar tegelijkertijd is het onze taak om op de best mogelijke manier in hun behoeften te voorzien en hen een juist antwoord te geven,’ ‘tijdens de gevechten. Tijdens perioden van rust is het voor ons van het grootste belang om ze op te frissen op een manier die hen meer motivatie geeft om door te gaan met vechten”, aldus

benadrukt majoor Tomer.


188 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page