top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft voor miljoenen aan digitaal geld voor Hezbollah in beslag genomen


Screenshot YouTube


Minister van Defensie Yoav Gallant heeft op de derde jaarlijkse cryptoconferentie georganiseerd door het National Bureau for Counter Terror Financing (NBCTF) in het Israëlische Ministerie van Defensie onthuld dat in een ongekende operatie, het Israëlische leger een terroristisch netwerk heeft blootgelegd dat wordt gebruikt om voor miljoenen dollars aan digitale valuta wit te wassen die bedoeld zijn voor gebruik door Hezbollah en de Iraanse Quds-strijdmacht


“Sinds de oprichting heeft Israël te maken gehad met complexe veiligheidsdreigingen. In de loop der jaren, naarmate de technologie vooruitging en zich ontwikkelde, namen ook de bedreigingen toe - veranderd en geëvolueerd. Naast onze strijd tegen terreurorganisaties en hun gevolmachtigden, hebben we nu ook de taak om de voor terrorisme bestemde middelen te identificeren en af ​​te sluiten,” aldus de minister.


“Dit is geen eenvoudige missie en het wordt alleen maar complexer als we eenmaal met digitale valuta te maken hebben. Iedereen die terrorisme financiert en/of financiële banden onderhoudt met de daders van terreur, moet weten dat ook zij doelwit zullen worden.”


“De afgelopen maanden heeft de NBCTF van het ministerie van Defensie, in samenwerking met de Mossad, de inlichtingendienst van de IDF, de politie en andere instellingen, nieuwe capaciteiten ontwikkeld die belangrijke resultaten op dit gebied mogelijk hebben gemaakt.”


“Sinds begin dit jaar hebben Hezbollah, Quds Force en Syrische agenten digitale valuta gebruikt om via illegale transacties geld van derden te ontvangen.”


Dit is de eerste operatie in zijn soort en schaal – we hebben een precedent geschapen door de bron van terreurfinanciering via digitale valuta bloot te leggen. We hebben de overdracht van miljoenen dollars aan terroristen gedwarsboomd.”


“Op grond van mijn gezag als minister van Defensie heb ik een bevel uitgevaardigd dat de confiscatie van genoemde fondsen mogelijk maakte, evenals hun overdracht aan de staat Israël. Daarmee hebben we de stroom van terreurfondsen via dit kanaal effectief afgesneden.”


“We zien opnieuw de Iraanse inspanningen om terrorisme tegen Israël en tegen de internationale gemeenschap te sponsoren en te verspreiden – zowel direct als indirect via zijn gevolmachtigden.”


128 weergaven1 opmerking
bottom of page