israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF lanceert Operatie Shield and Arrow; 3 top commandanten van Islamic Jihad uitgeschakeld


Khalil Bahitini Tarek Ezz Eldin Jahad A'Nam


De Israel Defense Forces zeiden dinsdagmorgen dat het Operatie Shield and Arrow heeft gelanceerd, gericht op commandanten en middelen van de Islamitische Jihad in de Gazastrook, hierbij zijn drie topcommandanten uitgeschakeld en doelen van Islamic Jihad vernietigd, waaronder wapenopslagplaatsen.


Bij de eerste aanval, die dinsdag rond 03.00 uur lokale tijd plaatsvond, kwamen drie hoge commandanten van de organisatie om het leven, wat leidde tot een waarschuwing van het Home Front Command voor inwoners van Zuid-Israël om dicht bij een schuilplaats te blijven.


Een van de doelen een appartement waar een van de co0mmandnten verbleef:


Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zegt dat ten minste 12 mensen zijn omgekomen bij de aanvallen, hoewel het uiteindelijke dodental hoger kan zijn.


De IDF houdt sterk rekening met tegenaanvallen van islamic Jihad, niet alleen in zuid-Israël maar tot aan Tel Aviv of verder.


Wie waren deze drie commandanten?


Khalil Bahitini, was verantwoordelijk voor het raketvuur in het gebied rond Gaza in de afgelopen maand en was de senior operationeel commandant in de organisatie en de commandant van het noordelijke deel van de Gazastrook. Bovendien was Bahitini verantwoordelijk voor het goedkeuren en uitvoeren van alle terroristische activiteiten vanuit de noordelijke Gazastrook. Behitini was betrokken bij het leiden en plannen van terroristische aanslagen in de achterkant van de staat Israël en was van plan om in de nabije toekomst op Israëlisch grondgebied te schieten.


Foto IDF-woordvoerder


Bhaitini, 44 jaar oud, een inwoner van Gaza-stad, begon zijn activiteiten in de GAP-organisatie eind jaren negentig en was in de loop der jaren betrokken bij vele terroristische acties tegen Israël - waaronder het promoten van zelfmoordaanslagen, explosieven, raketten en het leiden van terroristische activiteiten in Israël.


Tarek Ezz Eldin was verantwoordelijk voor het leiden van de operaties van de GAP in de Gazastrook en plande en promootte op dit moment extra aanvallen tegen de inwoners van de staat Israël. Tarek Ezz Eldin, 49 jaar oud, oorspronkelijk uit Araba in Samaria.


Foto IDF-woordvoerder


Gedurende de laatste paar jaar bereikte hij het commandoniveau van de GAP in Gaza.Ezz Al-Din werd belast met de verbinding tussen de Palestijnse Islamitische Jihad in Gaza en de terroristische tak in Judea en Samaria, met de overdracht van fondsen, met het aanzetten tot en het voornemen tot het plegen van terroristische daden op het grondgebied van de staat Israël vanuit de Gazastrook.


Jahad A'Nam was de secretaris van de militaire raad van de terroristische organisatie Palestijnse Islamitische Jihad in de Gazastrook. Ahanem, 62 jaar oud, een inwoner van de stad Rafah, een van de oudste en oudste agenten van de terroristische organisatie, Mila bekleedt verschillende sleutelposities in de terroristische organisatie, zoals het hoofd van de zuidelijke regio.


Foto IDF-woordvoerder


In zijn laatste functie was hij verantwoordelijk voor de coördinatie en overdracht van fondsen en gelden tussen de GAP en Hamas en was hij nauw betrokken bij de bevordering van terroristische activiteiten in de Gazastrook, in Israël en in het buitenland.
143 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws