top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF maakt bekend dat 4 soldaten zijn gesneuveld

Foto IDF woordvoerder


De IDF heeft bekendgemaakt dat er vier soldaten zijn zaterdagavond zijn gesneuveld, met hun dood komt het aantal gesneuvelde troepen in het grondoffensief tegen Hamas op 260.


De vier werden gedood nadat gewapende mannen die uit een tunnel in een verwoest gebouw kwamen het vuur openden op troepen die een patrouille uitvoerden langs de logistieke route van de IDF in Khan Younis, volgens een eerste militair onderzoek. De agenten zijn er blijkbaar in geslaagd terug de tunnel in te vluchten.


Een tank met de soldaten kwam onder RPG-vuur te liggen door een andere cel in het gebied, hoewel er bij die aanval geen gewonden vielen. Volgens het onderzoek van de IDF beantwoordde de tank het vuur, waarbij leden van de tweede cel omkwamen.


Moge zij rusten in vrede.


De vier gesneuvelde soldaten zijn:

Cpt. Ido Baruch, 21, commandant van de trainingsbasis van de Commandobrigade, uit Tel Mond.Sergeant Amitai Even Shoshan, 20, van de trainingsbasis van de Commandobrigade, uit Azri'el.


Sergeant Ilai Zair, 20, van de trainingsbasis van de Commando Brigade, uit Kedar.


Sergeant Reef Harush, 20, van de trainingsbasis van de Commando Brigade, uit kibboets Ramat David.


295 weergaven1 opmerking

1 則留言


Jacky
Jacky
4月07日

Wat een verschrikkelijk bericht. Deze jonge mannen zijn gestorven voor hun land. Mogen zij in vrede rusten en de God van Abraham Izaäk en Jacob de nabestaanden troosten. We leven mee in hun verdriet.

按讚
bottom of page