top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF neemt nieuwe super "Barak" tank in gebruik


Foto IDF woordvoerder


De IDF heeft dinsdag de nieuwe geavanceerde en door AI aangedreven Barak-tank in gebruik genomen in het pantserkorps, te beginnen met bataljon 52, zei het ministerie van Defensie dinsdag.


De nieuwe tank was meer dan vijf jaar in ontwikkeling aldus het ministerie. Het werd gebouwd in een gezamenlijke inspanning van het Directoraat Defensieonderzoek en Ontwikkeling van het Ministerie van Defensie, de IDF-grondtroepen, het pantserkorps en de 401e Brigade.


Met nieuwe richtmogelijkheden is de tank ontworpen om zijn omgeving in de gaten te houden en de informatie op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier aan de soldaten te verwerken en te presenteren. Als onderdeel hiervan is de tank geprogrammeerd om zich op vijandelijke troepen te richten en deze aan te vallen voordat ze de tank kunnen aanvallen.Het systeem stelt de chauffeurs ook in staat zich op één omgeving tegelijk te concentreren, waardoor ze met een druk op de knop de omgeving buiten de tank kunnen zien, met behulp van de Elbit Systems IronVision-helm, waarmee de bemanning van de tank “door het pantser van het voertuig heen kan kijken”. .”


Dit is bedoeld om complexe navigatieproblemen in verschillende situaties te helpen oplossen, vooral in stedelijke gebieden.


De Barak is ontworpen met de soldaten in gedachten. Als zodanig kan het besturingssysteem zichzelf aanpassen aan hun behoeften, waardoor ze de optimale instelling voor hun taak kunnen kiezen.Hoewel dit bedoeld is om de werkdruk voor de soldaten te verminderen, blijven de teams dezelfde vier personen (commandant, chauffeur, schutter en lader), maar de taken die door de teamleden worden uitgevoerd kunnen veranderen. Teams in Barak-tanks zullen anders functioneren dan die van andere tanks vanwege de unieke vaardigheden.


Tot de nieuwe elementen in de Barak behoren geavanceerde richtsystemen die gegevensverwerking en onafhankelijke scanmogelijkheden combineren, verbeterde schietmogelijkheden die nauwkeurig richten bij daglicht en 's nachts mogelijk maken, verbeterde camera's om 's nachts te rijden, en radio's. Ze zijn allemaal ontwikkeld door Elbit Systems , dat ook de kanonnen, delen van de pantserlagen, het airconditioningsysteem en meer levert.


Het systeem van de nieuwe tank is ontworpen om vooruitgang te blijven boeken naarmate de oorlog en het slagveld zich ontwikkelen. Het machinaal leren zal het systeem zo aanpassen dat soldaten niet voortdurend nieuwe functies hoeven te leren gebruiken.Als onderdeel van de Merkava-serie (Mark 4 van de vijfde generatie) is de Barak technisch gezien een tank, maar alles wat betreft zijn functie, mogelijkheden en ontwerp onderscheidt hem van de andere modellen in de serie. Na verloop van tijd is de IDF van plan de oudere Mark 3-tanks te vervangen door de Barak.


Voorlopig zullen de Barak-tanks die bij het Armored Corp zijn gestationeerd, niet worden gebruikt bij operaties, aangezien de IDF zich richt op het trainen van soldaten met de nieuwe systemen.
146 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page