top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-officier gedood tijdens gevechten met Palestijnse schutters in de buurt van Jenin


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens een poging om twee Palestijnse schutters te arresteren, zijn vanmorgen vroeg een IDF-officier en de twee Palestijnse schutters om het leven gekomen, zo deelde de IDF zojuist mee.


Van de twee Palestijnse schutters, behoorde, volgens de IDF, in ieder geval een tot de Palestijnse veiligheidsdienst.


Het vuurgevecht vond plaats nabij het Jalameh controlepunt, een paar kilometer ten noorden van Jenin. Nadat de twee schutters de controlepost naderen, werden soldaten naar het gebied gestuurd. De Palestijnen begonnen op de soldaten te schieten, die terugschoten en hen beiden doodde, aldus Haaretz.


Palestijnse bronnen zeggen dat de twee militanten werden gedood tijdens de confrontatie met het leger, en dat ze werden geïdentificeerd als Ahmed Iman Abed en Abed al-Rahman Abed, beide inwoners van Kafr Dan – een klein dorpje ten noordwesten van Jenin.


Volgens Brig. Gen. Avi Bluth, commandant van de Judea en Samaria-divisie, begon het incident dinsdag om 23:31 uur, toen het leger twee verdachten observeerde bij het slagboomhek, dicht bij de Jalameh doorgang. Op dat moment wist het leger niet dat de twee verdachten gewapend waren. Ze liepen naar het hek en gingen er zo'n 15 meter vanaf liggen.

Het leger begon een grote hoeveelheid soldaten naar het gebied te sturen, en sommigen van hen betraden Palestijns gebied om de verdachten te omsingelen. De uitwisseling van geweerschoten vond plaats rond 2:00 uur toen de soldaten slechts een paar meter van de verdachten verwijderd waren. De militanten gebruikten een Carlo-machinepistool.


De Israëlische officier werd neergeschoten en gedood tijdens de eerste vuurgevechten, en extra IDF-troepen schoten en doodden de twee militanten.


UPDATE

Inmiddels heeft de IDF bekendgemaakt dat Majoor Bar Falah, 30, uit Netanya, plaatsvervangend patrouillecommandant van de Nahal Brigade, de officier is die is omgekomen. Baruch Dayan Haemet
135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page