top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF onthuld zijn kunstmatige intelligentie 'fabriek' voor oorlogsgegevens


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De IDF heeft verleden week dinsdag haar kunstmatige intelligentie (AI) oorlogsgegevens "fabriek" en strategie onthuld als onderdeel van de Blavatnik Virtual AI Week van de Universiteit van Tel Aviv.


Brig.-Gen. Aviad Dagan, de directeur van de Digital Transformation Administration van de IDF, zei dat hoewel het leger al enige tijd AI gebruikt, ook tijdens de Gaza-oorlog van mei 2021 , een nieuwe strategie voor AI werd goedgekeurd door IDF-stafchef Lt. Gen. Aviv Kohavi nog maar een paar weken geleden.


"Data en AI kunnen daadwerkelijk oorlogen winnen, niet alleen wapens, fysieke jets en onderzeeërs", zei Dagan tegen de Jerusalem Post.


"De snelheid waarmee we een nieuw wapen kunnen maken, is totaal anders dan het maken van een fysiek wapen", zei hij.


"Het is dramatisch flexibeler en meer adaptieve dan welk AI-netwerk dan ook", inclusief de lange vertragingen en middelen die nodig zijn voor de aankoop van een F-35 en de meeste andere nieuwe wapens voor troepen.


Als een belangrijke recente vooruitgang door de IDF digitale netwerken in de cloud tussen alle troepen was - van het hoofdkwartier tot frontliniecommandocentra tot troepen in het veld - zei Dagan dat het leger een nieuwe digitale vooruitgang buiten de cloud begint.


Hoewel er nog steeds een cloud netwerk van interacties tussen hoofdkwartier en frontlinie-eenheden zal zijn, zal het leger nu verbeteren met "edge data-architectuur die een edge-local koers voor snelheid en cloud-cursus voor volledigheid mogelijk zal maken", zei de digitale chef van de IDF.


Dit betekent in wezen dat het leger mini-clouds of netwerken zal bouwen voor elk van zijn armen en soms kleinere onderverdelingen, zodat ze gegevens nog sneller kunnen verwerken en ontvangen dan in het huidige netwerk.


Dagan gaf het voorbeeld van hoe een grote verscheidenheid aan datapunten sensorische detectie van een vijand konden samenstellen, evalueren wie de vijand was, de verschillende IDF-opties binnen bereik controleren om te reageren, analyseren hoeveel brandstof verschillende drones of andere eenheden nog hadden - en verzend vervolgens snel de meest ideale doel volgorde.


De nieuwe AI-capaciteiten zouden van enorm belang zijn in elke mogelijke toekomstige oorlog met Hezbollah in Libanon, waar de IDF al een lijst van duizenden doelen heeft ontwikkeld, zei hij.65 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page