top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF opereert bij het Shifa ziekenhuis na informatie over terreuractiviteiten vanuit het ziekenhuis

IDF woordvoerder. Screenshot YouTube


IDF-troepen voeren sinds de afgelopen nacht een nauwkeurige operatie uit in de omgeving van het Shifa-ziekenhuis. De operatie is gebaseerd op gerichte inlichtingeninformatie waaruit blijkt dat senior Hamas-terroristen het ziekenhuis gebruiken om terroristische activiteiten uit te voeren en te leiden.


Voorafgaand aan de operatie kregen de IDF-troepen instructies over het belang van de operatie en het belang van voorzichtig opereren, evenals over de maatregelen die moesten worden genomen om schade aan de patiënten, burgers, medisch personeel en medische apparatuur te voorkomen.


Bovendien zijn er Arabisch sprekenden militairen naar het gebied gebracht om de dialoog met de patiënten die in het ziekenhuis verblijven, te vergemakkelijken. Er is geen verplichting voor de patiënten en het medisch personeel om te evacueren.


Bovendien zullen IDF-troepen de humanitaire inspanningen in het gebied voortzetten, zowel tijdens als na afloop van de operatie, waarbij ze voedsel, water en medische benodigdheden leveren aan de patiënten en burgers op het terrein van het ziekenhuis.


De IDF zal blijven optreden in overeenstemming met het internationaal recht en tegen de terroristische organisatie Hamas – die op systematische en cynische wijze opereert vanuit ziekenhuizen en civiele infrastructuur, zonder onderscheid tussen de burgerbevolking en de terroristen van de organisatie.


Verklaring van IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari:De IDF en ISA opereren om terroristische activiteiten in het Shifa-ziekenhuis te dwarsbomen

Naar aanleiding van informatie die wijst op de aanwezigheid van terroristen in de omgeving van het Shifa-ziekenhuis en hun gebruik van de infrastructuur van het ziekenhuis om terroristische activiteiten uit te voeren, voeren de IDF en ISA momenteel een nauwkeurige operatie uit om terroristische activiteiten te dwarsbomen en terroristen in het Shifa-ziekenhuiscomplex te arresteren.


Tijdens de activiteit openden terroristen vanuit het ziekenhuis het vuur op de troepen. De troepen reageerden met scherp vuur en treffers werden geïdentificeerd. Onze troepen blijven opereren in de omgeving van het ziekenhuis.

475 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page