top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-opperbevelhebber bij oefening "Beyond the Horizon/AGAPINOR" bij op Cyprus


IDF-opperbevelhebber Aviv Kohavi bij de soldaten. Foto via IDF-woordvoerderseenheid


De chef van de generale staf bezoekt Cyprus voor de oefening "Beyond the Horizon/AGAPINOR", als onderdeel van de grootschalige oefening "Chariots of Fire" van de IDF, die een maand duurt.


De chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, vergezeld van de militaire attaché van de IDF in Griekenland en Cyprus, kolonel Yossi Pinto, en het hoofd van de afdeling Internationale Samenwerking van de Afdeling Internationale Coördinatie, kolonel Gil Dolov, ontmoetten de chef van de Cypriotische Nationale Garde, luitenant-generaal Dimokritos Zervakis, dinsdag in Cyprus.


Foto via IDF woordvoerderseenheid


De twee bespraken gedeelde veiligheidsuitdagingen in het Midden-Oosten en mogelijkheden om de militaire samenwerking tussen de twee naties uit te breiden. LTG Kohavi bedankte luitenant-generaal Zervakis voor zijn bijdrage aan de uitvoering van de complexe oefening op Cyprus.


De chef van de generale staf bezocht vervolgens de voorste commandopost van de IDF en de Cypriotische Nationale Garde en werd ingelicht door de commandant van het IDF Urban Warfare Training Center, BG David Zinni, over de planning van de oefening en de inzet van de deelnemende IDF's. strijdkrachten, waaronder eenheden van de inlichtingendienst, de Israëlische marine en andere speciale eenheden.


LTG Kohavi ontmoette ook de deelnemende strijdkrachten van de 98th "Fire Formation" Division. Vervolgens werd een situatieanalyse uitgevoerd onder leiding van de commandant van de 98th Division, BG Ofer Winter, de commandant van de 35th Parachutistenbrigade, COL Yoav Brunner, en werd bijgewoond door andere deelnemende eenheden. De chef van de generale staf keurde vervolgens operationele plannen goed in de voorste commandopost van de Commando Brigade voor een grote manoeuvre-operatie onder leiding van het hoofd van de Commando Brigade, COL Meni Liberty.


Daarnaast bezocht LTG Kohavi de IAF-inzet die deelnam aan de oefening en sprak met vliegtuigbemanningen, UAV-operators, technische eenheden en aanvullende squadron-inzet. LTG Kohavi sprak vervolgens met het hoofd van de IAF Air Division, Brig. Gen. Matan Adin, en de bevelvoerend officier van de luchtmachtbasis “Palmachim”, Brig. Gen. Omri Dor.


Foto via IDF woordvoerderseenheid


Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi zei: “De afgelopen weken hebben IDF-eenheden een breed scala aan gevechtsscenario's in verschillende arena's geoefend als onderdeel van de oefening 'Chariots of Fire'. De oefening 'Beyond the Horizon', die overzee in Cyprus plaatsvindt, is een uitdagende oefening die een voorbeeld is van de gereedheid van de IDF voor een verscheidenheid aan dreigingen en scenario's op het slagveld."


"Ik zie dat de troepen die deelnemen aan de oefening, uit alle takken van de IDF, een zeer hoge mate van professionaliteit en bereidheid tot actie aan de dag leggen. De gezamenlijke oefening met de Cypriotische Nationale Garde is een andere uitdrukking van de operationele capaciteiten van de IDF en maakt de gezamenlijke verbetering van onze twee legers mogelijk. Deze oefening is een belangrijk onderdeel van de strategische samenwerking en versterking van de verbinding tussen de Israel Defense Forces en de Cypriotische Nationale Garde, aldus Kohavi.”

71 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page