top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-opperbevelhebber hield in Frankrijk een reeks professionele vergaderingen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De chef van de generale staf, Aviv Kochavi, heeft woensdag een reeks professionele bijeenkomsten gehouden als onderdeel van zijn bezoek aan Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, na zijn bezoek aan Polen in de afgelopen dagen.


De stafchef had een ontmoeting met de stafchef van het Franse leger, generaal Thierry Burkhard, en andere hoge functionarissen van de generale staf van het Franse leger. De delegaties bespraken de gemeenschappelijke uitdagingen en de belangrijkste regionale situatie. Als onderdeel van de bijeenkomst bespraken IDF-officieren de uitdagingen aan de Libanese grens, de Hezbollah-activiteit en de Iraanse dreiging.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De stafchef beschreef hoe de volgende oorlog in Libanon eruit zou zien en de wijze van de geplande grootschalige aanval, waaronder een zeer uitgebreide aanval op nationale doelen en infrastructuren die ook door Hezbollah worden gebruikt. De hoge Franse legerfunctionarissen gaven de delegatie een operationeel review en beschreven ook de transformatieprocessen die in het Franse leger werden uitgevoerd en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.


"Het Franse leger en de versterking van de relatie met de IDF zijn belangrijk voor de regionale stabiliteit", zei de stafchef, luitenant-kolonel Aviv Kochavi, "we hebben onze Franse collega's informatie gegeven die bewijst dat het terroristische leger Hezbollah onlangs zijn negatieve activiteiten, op een manier die een toenemend risico op escalatie creëert en probeert Israël, maar in de praktijk ook Libanon en zijn burgers in gevaar te brengen. Hezbollah heeft de burgers van Libanon 'gevangengenomen' en maakt cynisch gebruik van civiele infrastructuur, huizen en woongebouwen die zo nodig door de IDF zullen worden aangevallen.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


"De internationale gemeenschap speelt een belangrijke rol bij het eisen dat de regering in Libanon haar veiligheidscontrole uitoefent", voegde stafchef Kochavi eraan toe. "De acties van Hezbollah als terroristische organisatie zijn een voorbeeld van hoe de positieve verandering in Libanon en daarmee het systeem als falend handhaaft, en in de praktijk ook de belangen dient De Iraniërs in de regio. We werken nog harder tegen de vestiging van Iran in het Midden-Oosten. Pogingen om de staat Israël schade toe te brengen, in welke arena dan ook, zullen worden opgevangen met een scherpe reactie of een preventief initiatief.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Gedurende de dag bezocht de stafchef ook het innovatiecentrum van het Ministerie van Defensie en het Franse leger, waar de ontwikkelings-, innovatie- en transformatieprocessen werden bekeken. Dit bezoek maakt deel uit van de samenwerking en het wederzijdse leerproces tussen de legers op het gebied van operationele innovatie nadat vorige week vertegenwoordigers van het Franse leger deel hadden genomen aan de operationele innovatieconferentie van de IDF.

42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page