top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-opperbevelhebber Kochavi bezocht de Joodse gemeenschap in Marrakesh


Kochavi tijdens zijn bezoek aan de synagoge van Marrakesh. Foto IDF-woordvoerderseenheid


“Ik voel een gevoel van trots en bewondering om op de plaats te zijn waar een van de belangrijkste gemeenschappen van het Joodse volk, die zo'n diepe band heeft met de staat Israël, werd gevormd en ontwikkeld"


Woensdag bracht de chef van de generale staf, Luitenant-Generaal Aviv Kohavi, een bezoek aan de Joodse gemeenschap in de oude stad van Marrakesh tijdens de tweede dag van zijn officiële bezoek aan het Koninkrijk Marokko. Kohavi bezocht de Joodse begraafplaats en de Slat al-Azama Grote Synagoge. LTG Kohavi ontmoette leden van de gemeenschap, van wie sommigen naar Israël emigreerden met de organisatie "Jeugd Aliyah", vochten samen met de IDF in de Yom Kippur-oorlog en keerden na de sluiting terug naar het Koninkrijk Marokko. De chef van de generale staf woonde vervolgens een gebedsdienst bij in de Grote Synagoge van Slat al-Azama.

Kochavi op de Joodse begraafplaats van Marrakesh. Foto IDF-woordvoerderseenheid


LTG Kohavi bracht hulde aan de leden van de gemeenschap en bedankte hen voor hun bijdrage aan het Joodse volk in zowel de staat Israël als de Joodse diaspora.


De chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, bedankte de Joodse gemeenschap van Marokko voor hun bijdrage aan Israël en de diaspora:

“Het Koninkrijk Marokko is een bondgenoot van de staat Israël, en onze band vormt een voorbeeld van een diepe en speciale verbinding tussen twee naties op basis van een gedeeld erfgoed. Ik voel een gevoel van trots en bewondering om u te ontmoeten, de Joodse gemeenschap van Marokko, van wie sommigen hebben gevochten voor de staat Israël, en die hier vandaag werken voor de Joodse gemeenschap en om de band met Israël te verdiepen."

Foto IDF-woordvoerderseenheid


Later op woensdag bezochten Kohavi en het hoofd van de Research Intelligence Division de Koninklijke Marokkaanse luchtmachtbasis "Ben Guerir". De chef van de generale staf werd door de commandant van de basis geïnformeerd over de lokale UAV-dreiging en kreeg een presentatie over het F-16 Fighter Jet Squadron van de basis. De commandanten bespraken ook de samenwerking tussen de luchtmachten van de twee militairen.

Kochavi met de commandant van de Marokkaanse luchtmachtbasis "Ben Guerir". Foto IDF-woordvoerderseenheid


Daarnaast heeft de Israëlische delegatie gisteren (dinsdag) een bezoek gebracht aan de Marokkaanse Royal Armed Forced Paratroopers Brigade en gesproken met commandanten van de eenheid.
59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page