top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-opperbevelhebber, LTG Aviv Kohavi, heeft vanmorgen een evaluatie van situatie gehouden


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, heeft vanmorgen een evaluatie van de operationele situatie gehouden na de recente terreuraanslagen en de versterking van troepen in Judea en Samaria en het gebied van de veiligheidsbarrière aangekondigd.


De situationele beoordeling besprak defensieve inspanningen in Judea en Samaria en definieerde de volgende stappen van de IDF. De chef van de generale staf gaf opdracht tot de onmiddellijke uitvoering van verschillende stappen die gericht waren op het versterken van de defensieve en contraterrorisme-inspanningen, het verzamelen van inlichtingen en het bevorderen van de gereedheid van de IDF.


Daarnaast definieerde de chef van de generale staf de belangrijkste operationele inspanningen die nodig zijn om het gevoel van veiligheid in het thuisfront en de versterking van IDF-troepen in Judea en Samaria en het gebied rond de Gazastrook te versterken.


De chef van de generale staf verhoogde het niveau van alertheid van de IDF en instrueerde de voorbereiding op verschillende scenario's van escalatie.


Tot dusver heeft de IDF de verschillende regio's versterkt met 14 bataljons en gevechtssoldaten van speciale eenheden. Daarnaast zullen de inlichtingen- en observatie-inspanningen worden opgevoerd.


De IDF zal uitgebreide hulp bieden aan de Israëlische politie door 15 speciale eenheden te leveren, in totaal zo een 1.000 soldaten. De eenheden zullen helpen bij defensieve inspanningen in Judea en Samaria en de veiligheidsbarrière, evenals in de centrale steden van Israël, in overeenstemming met de richtlijn van de Israëlische politie.


De chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi: “de IDF is voorbereid op een verscheidenheid aan scenario's en zal blijven optreden als dat nodig is om de dagelijkse routine van Israëlische burgers te behouden. IDF-soldaten worden in de verschillende regio's ingezet om het algehele gevoel van veiligheid te versterken en Israëlische burgers te beschermen."

68 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page