top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-opperbevelhebber: "Palestijnen blijven gezamenlijk onderzoek afwijzen"


IDF-opperbevelhebber Aviv Kohavi tijdens zijn toespraak. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi, sprak een ceremonie toe die gisteren (donderdag) werd gehouden ter afsluiting van de Commando- en Stafcursus. Hij maakte daar een aantal opmerkingen die ook betrekking hadden op het onderzoek naar de omstandigheden waarbij de Al-Jazeera journaliste om het leven kwam.


"Als gevolg van het opzettelijke gebruik van bevolkte gebieden door terroristen brengt stedelijke oorlogvoering niet-betrokken burgers in gevaar die in deze zones wonen of deze betreden. En helaas zijn er inderdaad burgers benadeeld."


"Op een vergelijkbare manier werd de journalist Shireen Abu Akleh gedood. We betuigen onze condoleances over haar dood en sinds het incident hebben we op alle mogelijke manieren geprobeerd de waarheid te achterhalen, maar essentiële gegevens die zich in de Palestijnen bevinden 'handen is voor ons onbereikbaar."


"De IDF riep en roept op tot een gezamenlijk onderzoek met de Palestijnen - en werd afgewezen. De IDF heeft daarnaast de Palestijnen opgeroepen om de Amerikanen bij het onderzoek te betrekken, ook dit werd afgewezen. De IDF vroeg om de kogel te onderzoeken of deze gezamenlijk te onderzoeken, en ook dit werd afgewezen. De IDF is vastbesloten om een ​​professioneel onderzoek in te stellen, maar de Palestijnen laten dit niet gebeuren."


"Als we erin waren geslaagd om de hele waarheid te achterhalen, zouden we voor het publiek staan ​​en een van de twee mogelijke scenario's presenteren. We zouden duidelijk hebben verklaard dat er een mogelijkheid is dat de kogel is afgevuurd door de IDF. Of de andere mogelijkheid, dat de kogel niet werd afgevuurd door een IDF-wapen en daarom werd afgevuurd door een Palestijnse schutter. Wat de conclusie ook moge zijn, we zouden een van de twee scenario's met een scherpe, luide en duidelijke stem uitspreken.


"Daarom roepen we de Palestijnen nogmaals op om niet bang te zijn, samen te werken en de waarheid aan het licht te laten komen om de twijfel en de resterende vragen weg te nemen. Aan de andere kant, totdat we deze details grondig hebben onderzocht, kunnen we niet met zekerheid vaststellen die vuurden - niet wij, niet de Palestijnen, geen andere partij."


"Er is één ding dat met zekerheid kan worden vastgesteld: geen enkele IDF-soldaat heeft opzettelijk op een journalist geschoten. We hebben dit onderzocht. Dat is de conclusie en er is geen ander. En er is nog iets dat duidelijk kan worden vastgesteld, op basis van veel feiten en gegevens, duizenden onderzoeken en beoordelingen die gedurende vele jaren zijn verzameld: de IDF opereert op basis van waarden en op een professionele manier, terwijl de andere kant roekeloos opereert op een manier zonder waarden."


"Stedelijke oorlogvoering is de moeilijkste en meest gecompliceerde vorm van oorlogvoering die er bestaat. De Palestijnse vijand schiet vanuit burgermassa's, huizen van de lokale bevolking en schiet in de richting van de straten waar hun eigen burgers lopen."


"Het verschil tussen de IDF en de vijand is groot: de vijand schiet zonder onderscheid, terwijl IDF-soldaten op een afgemeten manier schieten. De vijand schiet roekeloos, terwijl IDF-soldaten selectief schieten. IDF-soldaten schieten op legitieme militaire doelen en doen alles in hun macht om schade aan niet-combattanten te voorkomen. De vijand richt zijn acties in de eerste plaats op burgers die niet bij de gevechten betrokken zijn. De vijand handelt volgens een code van moord en terrorisme, terwijl de IDF handelt op basis van haar waarden en de rechtvaardiging van verdediging!"


"In een gevechtssituatie als deze werd de Al Jazeera-journalist gedood. Ze werd gedood tijdens activiteiten uitgevoerd door IDF-soldaten om terroristen te arresteren die van plan waren om burgers te verwonden en te doden, waarbij terroristen het vuur openden in alle richtingen, evenals naar de IDF-soldaten."


"IDF-eenheden zijn al vele jaren actief in Judea en Samaria, dag na dag, en arresteren een groot aantal terroristische agenten, vele malen terwijl ze zwaar onder vuur liggen. En ondanks dit, met alle complexiteit, zijn onze troepen meestal in staat om te vermijden het schaden van niet-betrokken Palestijnse burgers. Dit is een uitdrukking van waarden, van professionaliteit."


"IDF-piloten treffen terroristische doelen in enkele van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld, en het percentage dat niet-strijders schade toebrengt is een van de laagste in de militaire geschiedenis. 'Op het dak kloppen' of 'opzij tikken' om schade te voorkomen voor niet-strijders is een praktijk uitgevonden door de IDF."


"De IDF opereert op zo'n nauwkeurige manier dat andere militairen over de hele wereld beweren dat we een norm voor hen stellen die ze niet zullen kunnen ontmoeten in de strijd. We zijn hier trots op, en zelfs nog trotser om de eer te hebben om bescherming te bieden Israëlische burgers, en we zullen niet stoppen met het achtervolgen van terreur en zijn leiders."


"Dit is de norm die we voor onszelf hebben gesteld, die voortkomt uit onderwijs dat door de aderen van een volk stroomt, uit de waarden van de IDF en uit het persoonlijke voorbeeld dat generaties lang wordt gegeven aan IDF-soldaten en -commandanten. Maar er zijn die die de realiteit op de grond niet beseffen, degenen die het ontkennen, die volledig vervormd zijn. Zoals de profeet Jesaja zei: "Wee degenen die het kwade goed noemen en het goede kwaad; die duisternis als licht en licht als duisternis stellen. ”


"Wij en onze vijanden bevinden zich in twee totaal verschillende werelden, met een morele afgrond ertussen. Ze doen er alles aan om onze burgers kwaad te doen; we doen er alles aan om onze missie te bereiken en schade aan niet-strijders te voorkomen. Ze vieren wanneer onze burgers worden gedood; we onderzoeken onszelf wanneer hun burgers worden gedood. Ze zijn geworteld in een wereld zonder acht te slaan op het principe van waarden in oorlog; we voelen het met elke trekker overhalen en het omvat elke aanval. "


"De IDF zal doorgaan met het handhaven van de 'gouden driehoek': het toppunt is het voltooien van de missie, het dwarsbomen van terreur door alle benodigde en gerechtvaardigde militaire kracht toe te passen; naar het toppunt van het handhaven van de veiligheid van onze soldaten; en ten slotte, naar het toppunt van doen alles wat in onze macht ligt om te voorkomen dat niet-strijders worden geschaad."
135 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page