top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF opperbevelhebber verdedigt censuur rond dood militaire inlichtingen officier


IDF opperbevelhebber Aviv Kochavi. Screenshot Channel 12 News


De opperbevelhebber van de IDF, Aviv Kochavi, verdedigde tijdens een toespraak woensdagochtend, de strikte censuur rond de dood van militaire inlichtingen officier in de gevangenis waar hij werd vastgehouden.


Kochavi zei "dat de officier was beschuldigd van een ernstig misdrijf dat de nationale veiligheid van Israël in gevaar zou brengen".


"Deze officier is anders dan Gevangene X of alles wat ze proberen te beschrijven" aldus Kochavi. "Hij stond geregistreerd met zijn volledige naam vanaf het moment dat hij werd gearresteerd, en zelfs daarvoor natuurlijk, en was in contact met zijn familie en de mensen om hem heen in de gevangenis."


"Alles wat we deden was om hem te redden, we wilden hem houden, we wilden zijn familie behouden", aldus Kochavi.


"Ik wil heel duidelijk te zeggen dat deze officier een soldaat van mij is, van ons allemaal, zelfs als hij een zeer ernstige overtreding heeft begaan. De officier heeft zeer ernstige overtredingen begaan. Hij deed ze bewust, hij deed ze expres om redenen die ik niet kan beschrijven. Het spijt me zeer", aldus Kochavi.


Eerder deze week zei het leger dat de officier alleen had gewerkt en niet had gehandeld namens een buitenlandse regering of voor financieel gewin of uit ideologie, maar uit niet-gespecificeerde 'persoonlijke motivaties'.

78 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page