top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF organiseert een Internationale Operationele Innovatieconferentie


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De eerste door de IDF georganiseerde Internationale Operationele Innovation Conference begint aanstaande maandag 12 september. Het omvat de deelname van stafchefs en commandanten van veel verschillende legers van over de hele wereld, gebaseerd op het begrip van gedeelde toekomstige uitdagingen op het moderne slagveld.


Deze conferentie, die een week zal duren, zal de verdieping van de samenwerking op het gebied van strategie en defensie mogelijk maken, evenals de uitbreiding van diepgaand wederzijds leren en internationale samenwerking bij het ontwikkelen en exploiteren van militaire vermogens.


De conferentie wordt geopend met een ceremonie van de Generale Staf voor commandanten van het operationele niveau van de IDF. De week omvat onder meer professionele workshops voor de delegaties rond het thema innovatie en een internationale conferentie op het gebied van operationele innovatie. Deze zullen worden geleid door IDF-commandanten en commandanten uit de verschillende deelnemende landen.


De week wordt afgesloten met een operationele simulatie onder leiding van de Israëlische grondtroepen en met deelname van de Israëlische marine en de Israëlische luchtmacht. De simulatie zal innovatieve vaardigheden op het slagveld demonstreren en het operationele concept van overwinning illustreren, evenals de veranderende uitdagingen van het moderne slagveld waarmee de IDF wordt geconfronteerd.


De conferentie zal worden geleid door de Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi, en leden van het Generale Stafforum, die gedurende de hele conferentie presentaties zullen geven. Bevelhebbers van het operationele niveau van de IDF zullen ook deelnemen om hun rijke militaire ervaring en brede kennis van de uitdagingen waarmee ze in hun regio's en andere dimensies van hun werk dagelijks worden geconfronteerd, naar de conferentie te brengen.


De conferentie is een extra mijlpaal in het versterken van de samenwerking tussen de IDF en andere landen wereldwijd en in het creëren van regionale veiligheid en stabiliteit. De conferentie promoot ook innovatieve inspanningen in het licht van opkomende bedreigingen op de moderne en toekomstige slagvelden.


De conferentie is bedoeld om innovatieve en unieke technologische oplossingen te ontwikkelen voor het omgaan met een verscheidenheid aan bedreigingen, en dit alles en tegelijkertijd gedeeld diepgaand leren met de internationale militaire gemeenschap aan te moedigen.


De conferentie vindt plaats als onderdeel van het strategische plan van de IDF voor 2022.


Als onderdeel van de conferentie zal een operationele simulatie worden gehouden

voor de commandanten op de "Tze'elim"-basis, die de praktische toepassing van

operationele concepten zal demonstreren, ten behoeve van leren en het ontwikkelen voor toekomstige campagnes.


57 weergaven0 opmerkingen
bottom of page