top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF publiceert de Evacuatiezonekaart die het grondgebied van de Gazastrook verdeelt
De IDF verstrekt informatie aan inwoners van de Gazastrook over beweging voor hun veiligheid in de volgende fase van de oorlog: dit is de verdeling van de evacuatiegebieden in de Gazastrook.


De terroristische organisatie Hamas gebruikt de inwoners van de Gazastrook als menselijk schild en plaatst haar commando- en militaire infrastructuur in woonwijken, ziekenhuizen, moskeeën en scholen. Hamas verandert civiele locaties in militaire doelen en gebruikt burgers en civiele faciliteiten als menselijk schild.


Sinds het begin van de oorlog heeft de IDF verschillende middelen ingezet om schade aan burgers in de Gazastrook te voorkomen. Dit omvat het sturen van berichten en aankondigingen naar de inwoners van Gaza, waarin hen wordt opgeroepen te evacueren uit specifieke gebieden die door Hamas worden gebruikt voor terroristische activiteiten, en waarin hen wordt opgeroepen langs relevante routes te evacueren.


Ter voorbereiding op de volgende fase van de oorlog publiceert de IDF de Evacuatiezonekaart in de Gazastrook. Dit verdeelt het grondgebied van de Gazastrook in gebieden volgens herkenbare gebieden, zodat de inwoners van Gaza zich kunnen oriënteren en de instructies kunnen begrijpen, en indien nodig uit specifieke plaatsen kunnen evacueren voor hun veiligheid.


Op een interactieve kaart die is gepubliceerd zijn de nummers van de gebieden in het noorden en zuiden van de Strip weergegeven, waarbij bewoners worden opgeroepen het voor hen relevante gebied te lokaliseren en actie te ondernemen als hen wordt verzocht het gebied te evacueren.


De kaart werd gepubliceerd op een speciale pagina op de IDF-website in het Arabisch en in een speciale video die door de IDF-woordvoerder in het Arabisch op sociale netwerken werd vrijgegeven. Bovendien werd de kaart gepubliceerd in aankondigingen die door de IDF in de Gazastrook werden verspreid.

413 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page