top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF roept reserves en veiligheidskabinet op om bijeen te komen, te midden van de dreiging van een aanval vanuit Iran

Foto Raphael Industries


Het Veiligheidskabinet komt donderdag bijeen vanwege de bezorgdheid dat een Iraanse aanval op handen was, kort nadat de IDF zei dat het weekendverlof voor troepen in gevechtseenheden opschortte.


Woensdag zei het leger dat het reservetroepen opriep om de inzet van de IDF-luchtverdedigingssystemen te versterken en vandaag werd dat besluit uitgebreid tot reservisten die in de militaire inlichtingendienst en in het commando van het Thuisfront dienen, meldt Ynet.


De oproep werd gestuurd naar soldaten in de reservaten die onlangs zijn vrijgelaten uit actieve dienst in de oorlog en nu de opdracht hebben gekregen terug te keren naar de basis


“Ik heb u herhaaldelijk verteld dat we er niet zeker van kunnen zijn dat het ergste achter de rug is en dat we complexe dagen tegemoet gaan”, zei het hoofd van de militaire inlichtingendienst, majoor-generaal Aharon Haliva, donderdag tegen zijn hoge officieren.

“Sinds het begin van de oorlog hebben we een groot aantal bedreigingen uit Libanon, Jemen, Syrië en Irak onderschept”, aldus de IDF. “We onderzoeken alle gebeurtenissen omdat onze verdediging geen hermetisch afgesloten bescherming biedt. We hebben ons aangepast aan de veranderende omstandigheden en de chef van de luchtmacht zelf woonde enkele onderzoeken bij toen een projectiel of UAV met succes onze verdediging binnendrong. We zullen voorbereid zijn op een verscheidenheid aan opties”, aldus het leger.


572 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Kommentar


Herman Duizend
Herman Duizend
04. Apr.

Zeer verontrustend!

Gefällt mir
bottom of page