top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-soldaat gewond tijdens hevige vuurgevechten rond Jenin


Screenshot video


Gedurende enkele uren voerden de politiediensten van de IDF, ISA en "Yamam" vrijdagmorgen terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in het dorp Burkin om personen te arresteren die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Tijdens de antiterreur activiteiten gooiden gewapende aanvallers explosieven en schoten op de troepen, die met tegenvuur reageerden. Er werden treffers vastgesteld.

Bij het vertrek van de troepen uit het dorp raakte een “Yamam”-soldaat gewond als gevolg van een vuurgevecht met gewapende terroristen.


De soldaat werd per helikopter geëvacueerd naar een ziekenhuis voor verdere behandeling.


IDF-soldaten probeerden ook een verdachte te arresteren die zich met verschillende middelen in zijn huis had gebarricadeerd. Uiteindelijk gaven de verdachte en zijn broer zichzelf aan.

Tijdens de antiterreuractiviteiten in de stad Jenin hebben de troepen de dood van de Palestijnse journalist onderzocht en de gebeurtenissen ter plaatse gereconstrueerd.


Vijf verdachten zijn 's nachts en vanmorgen aangehouden in de regio Judea en Samaria, in de steden Kifl Haris en Burqin. Bovendien vonden de troepen tijdens zoektochten naar wapens in de stad Hebron een wapen. De verdachten en wapens zijn overgedragen aan veiligheidstroepen voor verder verhoor.


UPDATE

De commando die vanmorgen ernstig gewond raakte tijdens hevig vuurgevecht tussen Israëlische troepen en Palestijnse gewapende mannen op de noordelijke Westelijke Jordaanoever, is aan zijn verwondingen overleden, zegt de politie.


De officier wordt genoemd als Sgt. Maj. Noam Raz, 47, een veteraan van de elite Yamam-eenheid en laat een vrouw en 6 kinderen achter.


Politiecommando Sgt. Maj. Noam Raz, 47. Foto vis Israëlische politie


Raz kwam om het leven tijdens een operatie waarbij onder meer de huizen van terreurverdachten werden doorzocht waarbij op de commando's werd geschoten.


183 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page