top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-soldaat neergestoken in de buurt van Kiryat Arba, aanvaller gedood door zijn kameraad


Commandant van de Givati ​​Brigade, kolonel Eliad Moati, bij de gewonde soldaat in het ziekenhuis. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Een Israëlische soldaat is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een steekpartij in de buurt van de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever, dicht bij de nederzetting Kiryat Arba, zeiden het leger en de medici. De aanvaller werd doodgeschoten.


Volgens berichten in de media kwam de aanvaller uit een taxi met een plastic zak waaruit hij het mes trok en een van de soldaten neerstak.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De Palestijnse schutter werd neergeschoten door de kameraad van de gewonde soldaat. De soldaat die de aanvaller neerschoot, legde later een verklaring af die aan de media werd vrijgegeven.


"De aanvaller kwam van achter ons aan en stak een van de soldaten neer, ik aarzelde niet en neutraliseerde de aanvaller; als hospik gaf ik levensreddende medische zorg aan mijn sergeant."


De bevelvoerend officier van de Yehuda Regionale Brigade, kolonel Ishay Rosalio: Als onderdeel van de Route Defense-missie op vrijdagavond hebben een paar soldaten route 60 versterkt om de bewegingen van de bevolking te beveiligen. De soldaat die de aanvaller neutraliseerde, zorgde voor een uitstekende levensreddende medische reactie op zijn vriend.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Daarnaast wil ik de gewonde soldaat een spoedig herstel toewensen. Het Tzabar-bataljon en de Yehuda-brigade zullen doorgaan met het uitvoeren van terrorismebestrijdingsactiviteiten in het gebied."

165 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page