top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-soldaat Staff Sergeant Natan Fitoussi werd maandagavond door vriendelijk vuur gedood


Staff Sergeant Natan Fitoussi. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De IDF-woordvoerder kondigde aan dat een IDF-soldaat, Staff Sergeant Natan Fitoussi, afgelopen nacht werd gedood door IDF-vuur in de buurt van de stad Tulkarm, vlakbij de veiligheidsbarrière van Judea en Samaria.


Staff Sergeant Fitoussi was een soldaat in de Kfir Brigade, 20 jaar oud en afkomstig uit de stad Netanya.


Staff Sergeant Fitoussi werd postuum bevorderd van de rang van sergeant tot de rang van sergeant.


Na de gebeurtenis opende de IDF Militaire Politie een onderzoek naar het incident. De bevindingen van het onderzoek zullen worden overgedragen aan de Militaire Advocaat-Generaal.


Uit het eerste onderzoek bleek dat Fitoussi zijn kameraden in een wachttoren in de buurt van de Palestijnse stad Tulkarem, dicht bij de veiligheidsbarrière op de Westelijke Jordaanoever, vertelde dat hij zou gaan bidden en korte tijd later zou terugkeren.


Maar toen hij terugkeerde, "schoot zijn kameraad hem neer na een arrestatieprocedure, waaronder schieten in de lucht en op de benen", vertelde militaire woordvoerder Ran Kochav dinsdagochtend aan de openbare radio van Kan.


Volgens de eerste sonde waren er enkele meters afstand tussen het paar tijdens de nachtelijke schietpartij. Fitoussi werd twee keer neergeschoten en het was onduidelijk waarom hij ten onrechte als een bedreiging werd geïdentificeerd.


De soldaat die de schoten loste werkt mee aan het onderzoek.


De familie van de soldaat is op de hoogte gebracht.


De IDF betuigt haar medeleven aan de familie en zal hen blijven steunen.247 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page