top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-soldaten arresteerden een verdachte die opereerde voor de terroristische groep "Golan File"


Foto IDF-woordvoerder


Vrijgegeven voor publicatie: Tijdens operationele activiteiten in de zuidelijke Golanhoogten op vrijdag 27 januari 2023 arresteerden IDF-soldaten twee verdachten die vanuit Syrië de Alpha-lijn overstaken naar Israëlisch grondgebied, ten oosten van het grenshek.

De activiteit werd uitgevoerd door de IDF met aanzienlijke inlichtingeninspanningen.


Na de aanhouding werden de verdachten overgebracht voor ondervraging, waarbij werd onthuld dat een van de verdachten, een Syriër genaamd Ei'th Abdollah, betrokken is bij terroristische activiteiten en het verzamelen van inlichtingen in het grensgebied om toekomstige terroristische aanslagen te bevorderen.


Overige terroristen in de Golan. Foto IDF-woordvoerder


Ei'th stond onder toezicht van de IDF in het grensgebied en werd aangehouden tijdens operationele activiteiten ten oosten van het grenshek in een enclave onder Israëlische soevereiniteit, samen met een andere verdachte. Tijdens het verhoor heeft Ei'th informatie verstrekt over andere terroristische agenten die terroristische activiteiten in het grensgebied promoten.


Foto IDF-woordvoerder


De IDF tolereert geen enkele terroristische activiteit vanuit Zuid-Syrië en zal de soevereiniteit van de staat Israël handhaven.


85 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page