top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-soldaten brachten een van de huizen in kaart van de terroristen die aanval in Huwara uitvoerden


Foto IDF-woordvoerder


IDF-soldaten vielen maandagavond het huis binnen van Khaled Harusha, de zoon van de terrorist Abdelfatah Harusha, in de stad Nablus. De twee worden beschuldigd van het uitvoeren van de schietpartij in Kfar Huwara, op 26 februari 2023, waarbij de broers sergeant Hillel Menachem Yaniv Weigel Yaakov Yaniv werden vermoord.De IDF zei dat "het in kaart brengen werd uitgevoerd om de mogelijkheid te onderzoeken om het huis te slopen, volgens de beslissingen die zullen worden genomen."


De broers Hallel (links) en Yagel Yaniv, die op 26 februari 2023 omkwamen bij een terreuraanslag in de stad Huwara op de Westelijke Jordaanoever. Via social media


Tijdens de actie gooiden Palestijnen met stenen, schoten met vuurwerk, gooiden met explosieven en schoten naar de soldaten en de militaire voertuigen.


De strijdkrachten reageerden door demonstraties uiteen te drijven en schoten op hen.


“De strijdkrachten reageerden met middelen om de oproer te verspreiden en met scherp vuur”, zei de IDF, eraan toevoegend dat ten minste één verdachte werd geraakt.


Het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit zei dat een man, de 22-jarige Saleh Muhammad Saleh Sabreh, dodelijk in de borst werd geschoten en dat een tweede man gewond raakte. Palestijnse media zeiden dat de tweede man in ernstige toestand op de lijst staat.

Op sociale media gedeelde beelden zouden moeten bewijzen dat Israëlische militaire voertuigen door het kamp redden. In een andere video waren staccato's van zwaar geweervuur ​​te horen echoën tussen gebouwen.

127 weergaven0 opmerkingen
bottom of page