top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-soldaten brachten het huis in kaart van de terrorist die de aanval bij Maccabim uitvoerde


Foto IDF woordvoerder


IDF-soldaten brachten vannacht in het dorp Deir Amar het huis in kaart van de terrorist die donderdag de carramming uitvoerde, bij het Maccabim-controlepunt waar wijlen sergeant Maxim Molchanov, 20, werd gedood.


Tijdens de activiteit ontwikkelden zich gewelddadige ongeregeldheden, waarbij verdachten stenen en molotovcocktails gooiden naar de strijdkrachten die reageerden met maatregelen om de protesten uiteen te drijven.


De operatie was de eerste stap in het sloopproces dat Israël regelmatig uitvoert tegen de huizen van Palestijnen die beschuldigd worden van het uitvoeren van dodelijke aanvallen.

Het proces duurt doorgaans enkele maanden en omvat rechtszittingen voor beroepen van families van aanvallers, die zelden succesvol zijn.De aanvaller, geïdentificeerd als Daoud Abdel Razak Faiz, arriveerde vanaf de Israëlische kant bij het Maccabim-controlepunt, maakte een U-bocht zonder de Westelijke Jordaanoever binnen te gaan en reed over een aantal soldaten buiten dienst die langs de kant van de weg liepen. . De soldaten liepen van een nabijgelegen legerpost naar een busstation om een ​​teambuildingactiviteit in Modiin bij te wonen.


Faiz vluchtte vervolgens naar het Hashmonaim-controlepunt, zo'n zeven kilometer verderop, waar hij door veiligheidstroepen werd doodgeschoten voordat hij erin slaagde de Westelijke Jordaanoever opnieuw binnen te komen.

70 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page