top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF soldaten krijgen een nieuw voedsel pakket met daarnaast ook snacks


Foto IDF woordvoerder


Er is bijna niemand die het gebruikelijke gevechtsrantsoen niet kent. Maar vorige week werd de grote zus vergezeld door een ander uitrustingsstuk, speciaal voor onze strijdkrachten die in de Gazastrip vechten.


Het gaat om "Riddersbrood" - een pakket bedoeld voor 4 strijders, waarin je onder andere aantreft: een warm gerecht, persoonlijke soep, tortilla's, zoute en zoete snacks, tahini, persoonlijke sauzen, ontbijtgranen, persoonlijk gebak, koffie, thee en persoonlijke suiker.


"We zijn vorige week begonnen met het uitdelen van een pakket, en deze week zullen we de respons uitbreiden, met een wekelijkse schatting van tienduizenden individuele maaltijden", zegt luitenant-kolonel Ortal Gabriel-Adri, voedseldistributiefunctionaris op het militaire hoofdkwartier van de bataljon.


Foto IDF woordvoerder


Daarnaast is onlangs ook een ‘boostkit’ gelanceerd, zoals deze wordt genoemd – die de strijders meer energie geeft met behulp van een eiwitsnack, snoepjes, gedroogd fruit (walnoten/amandelen/pinda’s), energiesnack, zoute koekjes, kauwgom, snoepjes en energiegel.


Bovendien zijn er de afgelopen twee weken speciale gekoelde producten uitgedeeld die geschikt zijn voor consumptie in het veld onder de troepen: dit zijn volle sandwiches rijk aan vlees en sauzen, een challah-schnitzelmaaltijd en boraxlekkernijen.


Om de weekenden in het veld wat aangenamer te maken, zijn er sinds het uitbreken van de oorlog ook Shabbat-pakketten uitgegeven, waaronder 2 persoonlijke challahs, een fles wijn, persoonlijk gebak en een zoete en zoute snack.222 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page