top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-soldaten opereerden in de stad Ya'bad in het noorden van Samaria


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Op 29 maart 2022 voerde een Palestijnse terrorist een dodelijke terreuraanslag uit in de stad Bnei Brak waarbij 5 mensen omkwamen. In de nacht van zaterdag op zondag voerde de IDF een uitgebreide contraterrorisme-operatie uit in de stad Ya'bad, waar de terrorist vandaan kwam.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens de contraterrorisme-operatie hebben de speciale eenheden van de IDF acht verdachten aangehouden die betrokken zijn bij terroristische activiteiten en hebben ze illegale wapens in beslag genomen.


De soldaten vonden IDF-munitie en uniformen in de woning van een van de verdachten. Een explosief dat voorbereid was op een toekomstige terreuraanslag werd ontdekt en in beslag genomen door de soldaten in een andere woning.

De verdachten en wapens zijn voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidstroepen.


Foto IDF woordvoerderseenheid


Tijdens de operatie kwamen de soldaten gewelddadige relschoppers tegen, waarop ze reageerden met oproerverstrooiingsmiddelen en scherp vuur.


Een Palestijnse verdachte gooide een explosief naar IDF-soldaten. Als reactie daarop werd de verdachte geneutraliseerd door de soldaten. Er werden geen gewonden aan de kant van de IDF gemeld.
63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page