top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF staf-chef ontmoet de hoofden van de noordelijke gemeenten


Foto IDF woordvoerder


IDF-stafchef Herzi Halevi had een ontmoeting net de hoofden van de gemeenten in Noord-Israël, waarbij hen vertelde "dat het leger klaar is voor elk scenario langs de Libanese grens

De stafchef vertelde de hoofden van de autoriteiten dat dit een belangrijke bijeenkomst is en dat hij groot belang hecht aan de relatie tussen de IDF en de lokale leiding.


“We hebben een moeilijke beslissing genomen om de bewoners in het noorden te evacueren, en ik heb veel waardering voor de manier waarop u veerkracht en geduld toont en ons toestaat te vechten. Samen met de hoofden van de autoriteiten zullen we de terugkeer van de bewoners en de timing ervan, door middel van dialoog en met het besef dat we niet kunnen terugkeren naar de realiteit van vóór de oorlog. De afgelopen acht weken hebben IDF-strijders en commandanten vastberaden gevochten en het huis verdedigd. We zullen blijven vechten en zijn klaar voor ontwikkelingen in andere arena's, ook in het noorden."


De stafchef bedankte het forum voor de belangrijke en leerzame bijeenkomst en benadrukte dat de dialoog regelmatig zou blijven plaatsvinden..

148 weergaven0 opmerkingen
bottom of page