top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-stafchef: "alleen de commandanten, bepalen de normen en afhandeling van incidenten"


IDF-stafchef Kochavi. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De IDF-stafchef, luitenant-kolonel Aviv Kochavi, sprak woensdagvond met de brigadegeneraal van Givati, kolonel Eliad Moati, en vervolgens met majoor Zabr, luitenant-kolonel Aviran Alfasi.

Als onderdeel van de gesprekken hekelde de stafchef de aanvallen door politici op de generaal-majoor en de bataljonscommandanten en ondersteunde hun acties in het licht van de gebeurtenissen van het weekend.

De stafchef prees de operationele activiteit van het bataljon, de ethische manier waarop het opereert en de serieuze aanpak waarmee de ongebruikelijke gebeurtenissen werden onderzocht en afgehandeld. De stafchef verduidelijkte dat de aanval op de Maged verkeerd is en dat elke politieke inmenging in de beslissingen van commandanten verkeerd is.

"De commandanten, en alleen de commandanten, bepalen de normen en de manier waarop incidenten worden afgehandeld in hun eenheden", aldus de stafchef. "Soldaten en commandanten in de gevechtssectoren moeten omgaan met complexe situaties en verdienen waardering. Deze confrontatie is vrij van enige politieke overweging, en zelfs als er fouten worden gemaakt, moeten deze worden opgehelderd en uitgevoerd binnen het leger en de juiste kaders."

"We zullen geen enkele politicus, noch van rechts noch van links, toestaan zich te mengen in bevelbeslissingen en het leger te gebruiken om een ​​politieke agenda te promoten," voegde hij eraan toe en verduidelijkte, "politieke inmenging in de IDF schaadt direct het vermogen van het leger om haar taken en haar legitimiteit uit te voeren.


Het belasteren van commandanten op politieke gronden is een hellend vlak dat we als samenleving niet mogen afglijden. De soldaten, commandanten en ook hun familieleden hebben veel rechten, en ze zouden zich buiten elk politiek discours moeten houden."64 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page