top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-stafchef dringt in Washington aan op versnellen plannen aanval Iran


Kochavi met Israëls ambassadeur in de VS, Michal Herzog. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Gisteren hield de chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, een reeks professionele bijeenkomsten in Washington, DC (bij het Pentagon en het Witte Huis).


Als onderdeel van de vergaderingen had de chef van de generale staf een ontmoeting met de ambassadeur van Israël in de Verenigde Staten, de heer Michael Herzog, en besprak hij de belangrijkste punten van de situatie in de regio.


Daarna had de chef van de generale staf voor de tweede keer deze week een ontmoeting met de voorzitter van de gezamenlijke stafchefs, generaal Mark Milley. De twee bespraken het verder versterken van de samenwerking tussen de militairen en wederzijdse regionale dreigingen, met name de Iraanse nucleaire dreiging.


De chef van de generale staf nam deel aan een vergadering in het Witte Huis en sprak met de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur van president Joseph Biden, de heer Jake Sullivan.


Daar bespraken de twee de veiligheidsdreigingen in het Midden-Oosten en de Iraanse dreiging. De heer Sullivan zei dat de VS achter de belofte van de Amerikaanse president staat om te voorkomen dat Iran kernwapens verwerft.


Ook bespraken de twee de veiligheidssituatie in Judea en Samaria en de wens om de stabiliteit in de regio te behouden en te voorkomen dat de veiligheidssituatie verslechtert. De chef van de generale staf had ook een ontmoeting met de directeur van de Central Intelligence Agency (CIA), de heer William J. Burns.Chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi: “Ik wil de regeringsautoriteiten en hooggeplaatste leden van de Amerikaanse defensie-instellingen bedanken voor hun samenwerking en steun aan de staat Israël en de IDF. Aan de ene kant staat Iran onder veel economische, militaire en interne druk, en aan de andere kant blijft het zijn nucleaire programma promoten. De IDF promoot krachtig alle operationele plannen tegen de Iraanse dreiging.


Tijdens de besprekingen werd overeengekomen dat we ons op een kritiek moment bevinden dat versnelling van de operationele plannen en samenwerking tegen Iran en zijn terroristische handlangers in de regio vereist.


Onze diepe samenwerking met onze grootste bondgenoot was en blijft een centrale pijler van onze nationale veiligheid.”
85 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page