top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF stafchef: "elimineren leiderschap Hamas is onze missie"


Screenshot IDF video


Herzi Halevi zei dat de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van Israël op de schouders van de IDF ligt en dat het leger heeft gefaald, maar nu zijn de strijdkrachten voorbereid op de strijd en begrijpen ze de omvang van dit moment.


Herzi Halevi zei dat Israël Hamas leider Yahiya Sinwar en de gehele leiding van de Hamas-organisatie zou achtervolgen.


Tijdens zijn eerste persconferentie sinds het begin van de oorlog, aan de grens met Gaza, zei Herzi Halevi dat het leger de omvang van dit uur begrijpt en iedereen zal treffen die verantwoordelijk is voor de acties van de terreurorganisatie toen zij hun moorddadige aanval lanceerden op de inwoners van Zuid-Israël.


“De verantwoordelijkheid voor de veiligheid van Israël werd op onze schouders gelegd en we hebben gefaald, zei hij. Maar nu is het tijd om de oorlog te voeren.”


Halevi zei dat de IDF sterk is, bestaat uit uitstekende soldaten en over capaciteiten beschikt en zijn missie zal vervullen om ervoor te zorgen dat Gaza niet meer hetzelfde zal zijn. Hij zei ook dat het leger alles zou doen wat in zijn macht ligt om de Israëlische gijzelaars die naar Gaza waren gebracht, naar huis te brengen.


Zuid-Israël werd opnieuw aangevallen kort nadat Halevi zijn persconferentie had beëindigd.

Het Israëlische Thuisfront Commando zegt dat er een duidelijke vermindering is in het aantal raketten dat de afgelopen dag vanuit Gaza is gelanceerd. Hij zei dat ze een arsenaal tot hun beschikking hebben, maar waarschijnlijk begrijpen dat ze te maken hebben met een langdurige oorlog en nadenken over de omvang ervan.
464 weergaven

Comments


bottom of page