top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-stafchef had ontmoeting met 18 reserve-luchtmachtcommandanten


Foto IDF-woordvoerder


De chef-staf, luitenant-kolonel Herzi Halevi, en de commandant van de luchtmacht, generaal Tomer Bar, hadden dinsdagavond een ontmoeting met 18 reserve-luchtmachtcommandanten en reservisten van verschillende luchtmacht squadrons.

De stafchef sprak met de commandanten over de noodzaak om weigeringen van reservedienst en oproepen tot weigering te voorkomen, en de paraatheid van de IDF, zijn competentie en de samenhang van zijn gelederen te handhaven.

"De veiligheid van de staat Israël en de competentie van de IDF zijn afhankelijk van jullie - de reservisten", verklaarde de stafchef, luitenant-kolonel Halevi, "om deze reden moeten we samen naar buiten komen met een duidelijk verklaring - weigering staat niet op de agenda.


We zullen hier voor altijd samen blijven, in training, operaties en oorlogen.'

"De afgelopen dagen heb ik aanklachten en beledigende verklaringen gehoord jegens onze militairen in de reserves," vervolgde luitenant-kolonel Halevi, "Deze verklaringen zijn onaanvaardbaar en hebben geen plaats, zeker niet tegenover degenen die hun leven riskeren bij operationele activiteiten in alle sectoren en rapporteren aan elke grensoverschrijding. We moeten de rijen sluiten voor onze gemeenschappelijke taak: de veiligheid van de staat Israël te handhaven."75 weergaven1 opmerking

1 Kommentar


Hans van der Laan
Hans van der Laan
08. März 2023

Onderdeel van het leven ……heel erg triest dat het nodig is …..veiligheid voor alles , omringd door vijanden

Gefällt mir
bottom of page