top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO (met ondertiteling)IDF stafchef: 'oorlog gaat nog maanden duren en operaties in Gaza worden uitgebreid'

Screenshot YouTube


Hallo Goedenavond,


Ik heb zojuist de Gazastrook verlaten, waar ik de troepen in het noordelijke deel van de Strook heb ontmoet. Ik was van dichtbij getuige van de strijdkrachten die vochten, opereerden en de doelstellingen bereikten die we voor hen hadden gesteld.


De IDF is dicht bij de voltooiing van de ontmanteling van de Hamas-bataljons in de noordelijke Gazastrook. We hebben veel terroristen en Hamas-commandanten gedood, sommigen hebben zich overgegeven aan onze strijdkrachten en honderden zijn gevangen genomen. We hebben de ondergrondse infrastructuur en grote hoeveelheden wapens vernietigd. In dit dichtbevolkte, stedelijke gebied, waar terroristen zich verkleden als burgers, kan niet worden gezegd dat we ze allemaal hebben vermoord. Het lijkt waarschijnlijk dat we in dit gebied nog strijders zullen tegenkomen. We zullen ze blijven aanvallen en op verschillende manieren achtervolgen.


Momenteel concentreren we onze inspanningen in de zuidelijke Gazastrook – Khan Yunis, de centrale kampen en verder. We zullen onze prestaties in Noord-Gaza blijven behouden en intensiveren. We zullen de terugkeer naar de realiteit van vóór 7 oktober niet toestaan, en we zullen niet toestaan ​​dat een dergelijke gebeurtenis zich herhaalt.


De IAF slaat voortdurend toe. Een gebouw wordt getroffen als het een vijandelijk doelwit is, een gebouw wordt getroffen als er van binnenuit een bedreiging voor onze strijdkrachten bestaat. De IDF is gefocust en nauwkeurig in haar acties. Overal waar onze strijdkrachten opereren, worden ze begeleid door zwaar vuur vanuit de lucht, de zee en het land. Bij iedere actie waarbij de strijdkrachten vuursteun nodig hebben, krijgen zij de noodzakelijke en optimale ondersteuning. De operaties van de grondtroepen maken de vernietiging mogelijk van terreurinfrastructuur die niet vanuit de lucht kan worden bereikt. Deze operaties leiden tot gevechten van dichtbij met veel terroristen en de uitschakeling ervan. We gebruiken onze middelen op een professionele, verfijnde en berekende manier en zijn voorbereid op de voortzetting van de gevechten in alle sectoren. De doelstellingen van deze oorlog zijn essentieel en niet eenvoudig te verwezenlijken.


Het speelt zich af in een complex gebied. Daarom zal de oorlog nog vele maanden voortduren, en zullen we op verschillende manieren opereren – zodat de prestatie in de loop van de tijd behouden blijft. Er zijn geen magische oplossingen of sluiproutes voor de fundamentele ontmanteling van een terroristische organisatie, behalve de aanhoudende en vastberaden strijd, en wij zijn heel, heel vastberaden. We zullen ook de Hamas-leiding bereiken, of dat nu een week of maanden duurt. Dankzij de spirit en professionaliteit komen we er wel. We leren en veranderen voortdurend onze manier van oorlogvoering. We passen onze oorlogsvoering aan elk gebied in de Gazastrook aan, aan het grondgebied, de vijand en onze strijdkrachten. Volgens de situationele beoordelingen krijgen de strijdkrachten operationele pauzes, inclusief de reservetroepen. Wij zullen voor hen zorgen en hun bijdrage en de steun van hun families erkennen, families die volwaardige partners zijn van deze oorlogsinspanning. We verhogen de militaire druk op verschillende manieren, met intensiteit en creativiteit.


Deze militaire druk maakt de verwezenlijking van de doelstellingen van de oorlog mogelijk: de ontmanteling van Hamas en de terugkeer van de gijzelaars. Onze toewijding om de gijzelaars thuis te brengen blijft bestaan: we zullen er alles aan doen om ze thuis te brengen. We voeren een rechtvaardige oorlog als geen ander, en zoals elke oorlog eist deze een zware en pijnlijke tol. De beste van onze zonen en dochters zijn gevallen in de strijd om de veiligheid van de staat Israël. Wij zullen ervoor zorgen dat ze niet voor niets zijn gevallen.


Naast de strijd met Hamas gaan IDF-troepen dag en nacht door met het dwarsbomen en verzachten van de terreur in Judea en Samaria, en dat doen ze met groot succes. Deze soldaten worden geleid door de getalenteerde commandant van het Centrale Commando, generaal-majoor Yehuda Fuchs, die zijn leven wijdt aan de veiligheid van de bewoners. Degenen die ervoor kiezen hem te belasteren zijn een schande en een schande en moeten duidelijk van alle kanten worden veroordeeld. De vele dagen die zijn verstreken sinds 7 oktober roepen veel moeilijke vragen op. We zijn allemaal verplicht om antwoorden te geven, en zullen die ook geven na een grondig onderzoek. We zullen geen enkele vraag of les overslaan.


Wij zullen bij de eerste gelegenheid een scherp en grondig onderzoek doen en de bevindingen met de nodige transparantie voor het publiek publiceren. Maar ik wil een paar dingen zeggen als iemand die het grootste deel van zijn jaren als gevechtscommandant heeft gediend: het slagveld brengt complexe situaties voor ons met zich mee, deze keer zelfs nog meer. In deze situaties moeten we moeilijke beslissingen nemen, waarbij wij, die deze beslissingen nemen, verantwoordelijk zijn voor zowel successen als mislukkingen. Dit is de weg die wij, degenen die uniform dragen, hebben gekozen: om verantwoordelijkheid te nemen en ons leven te wijden aan de veiligheid van de staat.


Veel commandanten hebben op 7 oktober moeilijke beslissingen genomen, en ik waardeer hen allemaal vooral omdat ze deze levensbedreigende uitdaging hebben aangegaan. De beslissingen van de commandanten, evenals die van mij, zullen grondig worden onderzocht en geleerd zodra de operationele situatie dit toelaat. Elk van deze commandanten riskeert nu zijn leven in de strijd. Het is niet gepast om ze uit te halen en te beoordelen terwijl de kanonnen nog steeds vuren en ze de strijdkrachten leiden. We zullen blijven vechten, we zullen blijven leren. We zullen blijven vechten, we zullen blijven leren. Bedankt525 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page