top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF stafchef "we opereren in Gaza stad" - volledige toespraak


Foto IDF woordvoerder


Hieronder de volledige, vertaalde, verklaring die IDF stafchef Halevi, vanmiddag tegen zijn commandanten uitsprak.


“We zitten midden in de oorlog. We hebben weer een belangrijke stap gezet en de strijdkrachten vormen nu de kern van een grondoperatie in de noordelijke Gazastrook.


IDF-strijders zijn de afgelopen dagen actief geweest in Gaza-stad, hebben het vanuit verschillende richtingen omsingeld, waardoor de ingang is verdiept en wij zijn ook bezig met het verdiepen van de prestaties.


Strijdkrachten vechten in een bebouwde, dichte, complexe ruimte, die zeer professionele gevechten en veel moed vereist. De grondtroepen worden begeleid door nauwkeurige inlichtingen, geholpen door vuur uit de lucht en vanaf zee. Dit partnerschap is ons geheim. Het vergroot de prestaties en maakt de gevechten veel effectiever.


Strijders voeren face-to-face gevechten tegen een wrede vijand, met een duidelijk voordeel aan hun kant - het kwaad en de geest van de strijd stromen door onze aderen, de geest van de Israëlische samenleving en de gerechtigheid van onze weg vergezellen ons voortdurend en dit is zeer merkbaar, het is zeer belangrijk.


Deze oorlog heeft een pijnlijke en moeilijke prijs; Dit is een integraal onderdeel van het waarborgen van onze veiligheid hier. We hebben de beste van onze zonen en dochters verloren in de gevechten, we omarmen hun families en met hun geest en herinnering zullen we doorgaan en winnen.


Deze week waren we allemaal ontroerd toen soldaat Uri Magidish terugkeerde naar haar familie, een verenigd moment, een gedeeld moment.


Ik durf te zeggen dat we na jaren van rijke operationele dienst een dramatische nacht hebben gehad tijdens deze reddingsoperatie. Met complexe beslissingen, met risico’s en met een happy end.


Uri is natuurlijk een hele wereld, maar we weten ook dat deze operatie een druppel op de gloeiende plaat is. We hebben een diepe toewijding om alles te doen om de ontvoerden thuis te brengen – allemaal.


We handhaven een hoge paraatheid in alle arena's. Opererend aan de noordgrens, resoluut vechtend tegen het Palestijnse terrorisme in Judea en Samaria, met de nadruk op de Hamas-organisatie, en zich voortdurend inzetten om klaar te zijn voor de uitbreiding van scenario's ook naar andere arena's.


De luchtmacht opereert in de Gazastrook met grote macht en met grote onderscheiding. Maar vergis je niet: we opereren in de Gazastrook met minder dan de helft van de kracht van de luchtmacht! Het grootste deel van de strijdmacht is voorbereid en paraat, met bommen aan de vleugels en mensen die elk moment klaar staan ​​om naar de vliegtuigen te springen, om uit te gaan en in andere arena's aan te vallen zodra dat nodig is.


We vechten in naam van de heiligheid van het leven, tegen een vijand die dood en verderf in zijn vlag heeft gegraveerd.


We vechten voor ons recht, en dat van toekomstige generaties, om hier veilig en voorspoedig te leven in ons thuisland. Dit is ons thuis - we hebben geen ander land.


Geconfronteerd met absoluut kwaad handelen we met kalmte, intelligentie en vastberadenheid. We zullen vechten als krijgers, met een scherp waardenkompas in onze handen, op deze dingen waar ons land op is gegrondvest, dat in sommige richtingen ook omringd is door vijanden.


De IDF vecht aan het front, maar vergeet het thuisfront niet. Onze soldaten, van de IDF, van de staat Israël bevinden zich in de nederzettingen, in de gemeenschappen, in de slaapzalen van de geëvacueerden, en begeleiden de nabestaanden en de families van de ontvoerden. Het is een brede nationale inspanning die overal het goede raakt en probeert te brengen.


We zullen deze strijd leiden in het licht van het doel, met in ons hart het Israëlische thuis dat ons van thuis uit versterkt, en een moment zullen we niet vergeten waarvoor we vechten:


Een kind dat fietst in een kibboets, een stel in hun motorkap op weg naar een ander Israëlisch huis, onze ouders, de grootouders, de bouwers van dit land, die hun vertrouwen in ons stellen, terwijl wij voor hen vechten. voor ons


Wij zullen daarvoor vechten en voor het leven als vrij volk in ons land. Het volksleger komt voort uit het volk en heeft als missie ons voortbestaan ​​hier en onze voortdurende welvaart hier in ons land te verzekeren.


De afgelopen dagen heb ik veel de troepen in het veld bezocht. Ik ontmoette reservisten die van het uiterste einde van de wereld kwamen om het recht uit te oefenen om het land te verdedigen, ik ontmoette jonge soldaten die net de training hadden afgerond en erop stonden om deel te nemen aan de strijd en deel te nemen aan de missie om het huis te verdedigen;


Ik ontmoet veel commandanten die hun mannen met moed, professionaliteit en vastberadenheid leiden, allemaal gehuld in groot talent.


Ik ben erg trots om aan hun hoofd te staan, en ik weet dat de staat Israël, het volk Israël, iemand heeft om te vertrouwen."
385 weergaven3 opmerkingen
bottom of page