top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF stopt training nadat een soldaat om onbekende redenen in een tank stierf


Eitan Fichman, de omgekomen soldaat. Foto IDF-woordvoerderseenheid

Afgelopen nacht stierf de 19-jarige IDF-soldaat Eitan Fichman uit Beersheva van het pantserkorps als gevolg van een hoofdwond die hij om nog onbekende redenen opliep in een tank tijdens een militaire oefening in het noorden van Israël.


Volgens de eerste bekende feite van de Israel Defense Forces van het incident, werd Eitan, sergeant bij het 82nd Armoured Corps Battalion, bewusteloos gevonden in een tank tijdens de live-vuuroefening op de Golanhoogten.


Hoewel soldaten volgens de IDF-protocollen onder geen beding lichaamsdelen in de onveilige ruimte tussen de toren en de romp mogen hebben terwijl de tank in beweging is, werd Eitan, een lader, juist daar gevonden.


Het is mogelijk dat hij zijn hoofd heeft gestoten terwijl de tank aan het rijden was of is ingestort als gevolg van een niet-gespecificeerde medische aandoening, en vervolgens in het onveilige gebied van de tank viel en gewond raakte


De commandant van het Northern Command, MG Amir Baram, hield een eerste debriefing op de plaats waar de soldaat sneuvelde. In overeenstemming met de eerste beoordeling benoemde de commandant van het Northern Command COL Shaul Israeli, de commandant van de 205e Brigade, om een ​​team van deskundigen te leiden bij het onderzoeken van de omstandigheden die leidden tot de ongelukkige gebeurtenis in samenwerking met de chef van de gepantserde Korps van de grondtroepen. De conclusies van het team zullen worden voorgelegd aan de chef van de generale staf.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De Marechaussee is een onderzoek gestart naar de omstandigheden van de gebeurtenis en hun bevindingen zullen worden overgedragen aan het Militair-Generaal Advocatenkorps.


De bevelvoerend officier van de grondtroepen, MG Tamir Yadai, heeft opdracht gegeven tot de opschorting van oefeningen en trainingen vanaf vandaag (woensdag).

De IDF deelt in het verdriet van de familie en zal de familie op dit moment blijven steunen.

252 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page